• Desszert
  • 7.6.2021

Túrómousse eperrel - Havas Dóra recept

Turomousse eperrel-1.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
30 perc
Főzési idő
Főzési idő
0 perc

Összetevők

  • 50 dkg krémes túró
  • 10 dkg porcukor
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 5 dl habtejszín
  • 5 lapzselatin
  • 20 dkg eper

  1. A túrómousse-hoz a zselatint hideg vízbe áztatjuk. 
  2. A túrót villával összetörjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a vaníliát és ezekkel is összedolgozzuk.
  3. A tejszínből kemény habot verünk, majd óvatosan a túrós masszához keverjük. 
  4. Egy evőkanálnyi túrós masszát kikeverünk a zselatinnal, felmelegítjük és óvatosan a mousse-hoz keverjük.
  5. Fóliával bélelt szögletes sütőformába tesszük, 3-4 órára a hűtőbe tesszük, majd eperszeletekkel díszítve tálaljuk.

Ajánlott termékek



Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent