• Ebéd
  • 5.1.2024

Tőkehal tagine olívabogyóval

Tažín z tresky s olivami.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
20 perc
Főzési idő
Főzési idő
8 perc

Összetevők

  • 4 tőkehal filé
  • 80 g magozott zöld olívabogyó
  • 1 savanyított citrom (a héját eltávolítva és a héját levágva)
  • 500 g paradicsom karikára vágva
  • 4 nagy burgonya
  • 4 megtisztított és felaprított fokhagymagerezd, csírátlanítva
  • 1 evőkanál Ras el Hanout fűszerkeverék
  • 2 csipet sáfrány
  • 1 teáskanál szárított gyömbér
  • Só, bors

Készítse elő a hozzávalókat.

Tegye a paradicsomot, a fokhagymát, a fűszereket, a sót, a borsot, a citromot és az olíva bogyót egy edénybe. Keverje meg. Adja hozzá a burgonyát és ½ csésze vizet.

Főzze nyomás alatt: 8 perc

Adja hozzá a halat. Süsse fedővel lefedve 5-7 percig, majd tálalja.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent