Készítsen héjában sült mogyoróhagymát: az egész, hámozatlan mogyoróhagymát fonnyassza meg olívaolajban. Tegye őket az Easy Fry sütőbe, és indítsa el a FRIES programot 180°C-on 20 percig. Hagyja kihűlni.
Hámozza meg a mogyoróhagymát, és távolítsa el a húsát. A hagyma húsát késsel darabolja fel. Tegye félre.
Mossa meg a burgonyát. Töltse fel a víztartályt. Tegye a burgonyát az Easy Fry sütőbe, és indítsa el a STEAM programot 100°C-on 50 percig. A kés hegyével ellenőrizze, hogy megsültek-e, és szükség esetén módosítsa az időt.
Egy salátástálban kenje be az egész burgonyát a maradék olívaolajjal és sóval.
Öntse ki a főzővizet a kosár aljáról. Vegye ki a burgonyát, és hagyja kihűlni.
A burgonyát vájja ki: a burgonya tetejét pedig vágja le. Egy kanállal szedje ki a húsát, ügyelve arra, hogy a burgonya tartsa a formáját és szilárd legyen. Formázzon belőlük kis csónakokat. Tegye a főtt héjat egy nagy tálba.
Válassza szét a tojásfehérjét és a tojássárgáját. Tegye félre.
A héjában sült burgonya töltelékének elkészítése: a burgonyabelet villával pépesítse össze. Adja hozzá a héjában sült mogyoróhagymát, a köményt, a meggyecetet, a tojássárgáját, a borsot és a vaj felét. Keverje össze.
Egy másik tálban verje kemény habbá a tojásfehérjét. Óvatosan keverje bele a burgonyás keverékbe.
Egy kanál segítségével töltse meg a burgonyát a keverékkel, hogy szép kupolát képezzen.
A vajdarabkákat tegye a burgonya tetejére. Tegye a burgonyát az Easy Fry sütőbe, és indítsa el a FRIES programot 180°C-on 16 percig.
Azonnal tálalja.
Ajánlott termékek