• Snack
  • 4.3.2024

Thai-stílusú garnélarák krokett vörös káposztával

Thajské krevetové krokety s červeným zelím.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
20 perc
Főzési idő
Főzési idő
16 perc

Összetevők

  • 1 tojássárgája
  • 1 kanál mustár
  • 15 cl napraforgó olaj
  • 0,5 teáskanál vörös chilipaszta
  • 0,5 lime leve
  • Egy negyed mauritiusi lime héja
  • 1 újhagyma
  • 5 ág koriander
  • 250 g hámozott garnélarák
  • 1 evőkanál kukoricaliszt
  • 1 kanál halszósz
  • 1 teáskanál vörös chilipaszta
  • 0,5 lime
  • 1 egész tojás
  • 150 g japán zsemlemorzsa (panko)
  • 1 kanál halszósz
  • 1 teáskanál rizsecet
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1,5 evőkanál olívaolaj
  • 0,25 vöröskáposzta
  • 3 szál thai bazsalikom

Válassza szét az újhagyma zöld és fehér részét. A zöld részt vékonyan szeletelje fel. Tegye félre későbbre.

Készítse elő a tölteléket. Tegye a meghámozott garnélarákot, az újhagyma fehér részét, a koriandert, a kukoricalisztet, a tojást, a halszósz felét, a vörös chilit és a fél lime héját egy turmixgépbe. Turmixolja 3 percig, amíg a keverék pépes nem lesz. Vegye ki a tölteléket a turmixgépből, és adja hozzá az újhagyma apróra vágott zöld részét. A tölteléket legalább 30 percre tegye félre a hűtőszekrénybe.

Közben készítsük el a csípős szószt. Tegyük a tojássárgáját egy közepes tálba, és adjuk hozzá a mustárt. Keverjük össze az egészet, apránként adagolva az olajat. Amikor a keverék majonézzé áll össze, adjuk hozzá a chilipasztát, a fél lime levét és egy mauritiusi lime héját. Kóstoljuk meg, és fűszerezzük szükség szerint. Tegyük át egy tálba, és hűtsük le a hűtőszekrényben.

Készítse elő a vöröskáposztát. Egy nagy tálban keverje össze a halszószt a rizsecettel, a szójaszósszal és az olívaolajjal. Tépje le a vöröskáposzta leveleit, tegyen néhányat egy vágódeszkára, és vágja vékony csíkokra. A vágáshoz bölcsőkés is használható. Tépkedje le a thai bazsalikom leveleit, és vágja apró darabokra. Adja hozzá a káposztát és a bazsalikomot a tálhoz, és keverje össze egy spatulával. Hagyja 10-15 percig pácolódni a hűtőszekrényben.

Vegye ki a garnélarákos tölteléket, és formázzon belőle golyókat. Enyhén törje össze őket kis pogácsákká, és forgassa panko zsemlemorzsába.

Helyezze a pogácsákat az Easy Fry sütőbe. Indítsa el a NUGGETS programot 180°C-on 16 percig.

A tálaló tányérok oldalát kenje be vörös chilis majonézzel. Adja hozzá a pácolt káposztát, és fejezze be a garnélarákos krokettel. Jó étvágyat!

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent