A hagymát karikákra, a gyökérzöldségeket pedig apró kockákra vágjuk.
Megtöltjük a húst a szalonna felével, és összekötjük zsineggel.
A húst minden oldalról alaposan megsózzuk.
Az olajat a lábasba öntjük, felmelegítjük, és a húst minden oldalról megpirítjuk.
Vegyük ki a húst, és tegyük félre.
A maradék szalonnát kockákra vágjuk, a lábasba tesszük, és megsütjük.
Hozzáadjuk az apróra vágott zöldségeket, és lassan aranybarnára sütjük.
Sütés közben időnként meglocsoljuk vízzel, hogy az alap egyenletesen színeződjön.
Megszórjuk a cukorral, hagyjuk karamellizálódni, és hozzáadjuk a felszeletelt, meghámozott citromot.
Meglocsoljuk ecettel, hozzáadjuk a fűszereket, és visszatesszük a húst.
Felöntjük vízzel, lefedjük, és betesszük a sütőbe.
Süssük 140 °C-on körülbelül 4 órán át.
Sütés közben forgassuk meg a húst.
Amikor a hús elkészült, vegyük ki, tegyük az alapot a tűzhelyre, és hígítsuk fel vízzel.
Forraljuk fel és turmixoljuk össze.
A mártást a tejszínnel felengedjük, és vajból és lisztből készült rántással ízesítjük.
Ízlés szerint sóval, ecettel és cukorral fűszerezzük a mártást.
Tálaljuk kenyérgombócokkal, egy szelet citrommal díszítve áfonyával és tejszínhabbal.
Ajánlott termékek