• Ebéd
  • 9.5.2023

Tejszínes marha bélszín - Ondrej Slanina séf receptje a Cook4Me+ többfunkciós edényben.

Hovězí svíčková.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
20 perc
Főzési idő
Főzési idő
240 perc

Összetevők

  • 1 kg marha hátszín
  • 150 g szalonna
  • 300 g hagyma
  • 300 g sárgarépa
  • 200 g zeller
  • 100 g petrezselyemgyökér
  • 80 g kristálycukor
  • 30 ml ecet
  • 2 db citrom
  • 80 g mustár
  • 200 ml habtejszín
  • 40 ml növényi olaj
  • 50 g sima liszt
  • 50 g vaj
  • 10 egész borsszem
  • 5 golyó szegfűbors
  • 4 db babérlevél
  • 2 db zsemlegombóc

a körethez:

  • 100 g áfonya
  • 1 citrom
  • 100 ml felvert tejszínhab

A hagymát karikákra, a gyökérzöldségeket pedig apró kockákra vágjuk.

Megtöltjük a húst a szalonna felével, és összekötjük zsineggel.

A húst minden oldalról alaposan megsózzuk.

Az olajat a lábasba öntjük, felmelegítjük, és a húst minden oldalról megpirítjuk.

Vegyük ki a húst, és tegyük félre.

A maradék szalonnát kockákra vágjuk, a lábasba tesszük, és megsütjük.

Hozzáadjuk az apróra vágott zöldségeket, és lassan aranybarnára sütjük.

Sütés közben időnként meglocsoljuk vízzel, hogy az alap egyenletesen színeződjön.

Megszórjuk a cukorral, hagyjuk karamellizálódni, és hozzáadjuk a felszeletelt, meghámozott citromot.

Meglocsoljuk ecettel, hozzáadjuk a fűszereket, és visszatesszük a húst.

Felöntjük vízzel, lefedjük, és betesszük a sütőbe.

Süssük 140 °C-on körülbelül 4 órán át.

Sütés közben forgassuk meg a húst.

Amikor a hús elkészült, vegyük ki, tegyük az alapot a tűzhelyre, és hígítsuk fel vízzel.

Forraljuk fel és turmixoljuk össze.

A mártást a tejszínnel felengedjük, és vajból és lisztből készült rántással ízesítjük.

Ízlés szerint sóval, ecettel és cukorral fűszerezzük a mártást.

Tálaljuk kenyérgombócokkal, egy szelet citrommal díszítve áfonyával és tejszínhabbal.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent