1. LÉPÉS: Óvatosan tegyük a tojásokat a tányérral felszerelt készülékbe. Indítsuk el a sütést folyamatot.
2. LÉPÉS: Vegyük ki a tojásokat egy kanállal, és tegyük egy jeges vízzel megtöltött tálba, hogy megállítsuk a főzési folyamatot.
3. LÉPÉS: Készítsük el a színezőoldatot. Egy olyan edényben, amely elég nagy ahhoz, hogy a tojások elmerüljenek benne, keverjük össze a forró vizet, néhány kanál fehér ecetet és az ételfestéket. Az ecet segít rögzíteni a színezéket a tojáshéjhoz.
4. LÉPÉS: Tegyük a tojásokat a piros oldatba. Ellenőrizzük, hogy teljesen elmerültek. A kívánt szín eléréséhez szükséges idő változó lehet, de általában ajánlott legalább 10 percig áztatni őket a mély, gazdag szín eléréséhez. Minél tovább maradnak a tojások a festékben, annál intenzívebb lesz a színük.
5. LÉPÉS: Ha a tojások elérték a kívánt vörös árnyalatot, óvatosan vegyük ki őket, és tegyük át egy rácsra vagy papírtörlőre. Ne dörzsöljük és ne is törölgessük, mivel ez eltávolíthatja a színt.
6. LÉPÉS: Miután a tojások alaposan megszáradtak, egy kis növényi olajjal kifényesíthetjük és csillogóvá varázsolhatjuk őket. Egy papírtörlővel vagy puha konyharuhával vékony rétegben vigyük fel az olajat.
TIPP: Színezhetjük céklalével vagy lilahagyma héjával is. Színezés előtt matricákat is ragaszthatunk rájuk, hogy mintákat hozzunk létre a tojásokon.