• Ebéd
  • 7.6.2021

Sült zöldspárga saláta zöld istennő öntettel - Havas Dóra recept

Sült zöldspárga saláta zöld istennő öntettel - Havas Dóra recept
Počet osob
Adagok száma
4
Náročnost
Nehézségi fok
Könnyű
Příprava
Előkészítés
15 perc
Vaření
Főzési idő
20 perc

Összetevők

  • 50 dkg zöld spárga
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • ½ teáskanál só
  • ¼ teáskanál bors
  • 2-3 db főtt tojás-

Az öntethez:

  • 1 csokor koriander
  • 1 csokor menta
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1/2 csokor bazsalikom
  • 2 gerezd fokhagyma, szétnyomva
  • 2 újhagyma, felkarikázva
  • 1 ½ evőkanál citromlé
  • 1 dl olívaolaj
  • 15 dkg görög joghurt
  • 4 evőkaná (házi)l majonéz, ízlés szerint

  1. Az öntethez tegyük egy késes aprítóba a zöldfűszereket a fokhagymával, újhagymával, citromlével, sóval és dolgozzuk teljesen simára.
  2. Folyamatos keverés közben lassan csorgassuk hozzá az olajat, hogy emulzió keletkezzen. 
  3. Majd a fetával, görög joghurttal és ha használunk, akkor a majonézzel is dolgozzuk simára. 
  4. Tálalásig hűtőben tároljuk.
  5. A spárgát megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk és összeforgatjuk az olívaolajjal. 
  6. Hőálló tálba tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt roppanósra sütjük. 
  7. Főtt tojással és az öntettel tálaljuk.

Ajánlott termékek



Az oldal használatával Ön elfogadja, hogy olyan cookie-kat használunk, amelyekkel mérni tudjuk az oldal látogatottságát, az Ön érdeklődési köréhez illeszkedő tartalmakat és hirdetéseket jeleníthetünk meg, továbbá megoszthatjuk a tartalmat a közösségi hálózatokon.

További tudnivalók és a cookie-k paraméterezése.