• Ebéd
  • 7.6.2021

Sült zöldspárga saláta zöld istennő öntettel - Havas Dóra recept

3 (1x)
Sült zöld sparga salata zöld istennő öntettel-1.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
15 perc
Főzési idő
Főzési idő
20 perc

Összetevők

  • 50 dkg zöld spárga
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • ½ teáskanál só
  • ¼ teáskanál bors
  • 2-3 db főtt tojás-

Az öntethez:

  • 1 csokor koriander
  • 1 csokor menta
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1/2 csokor bazsalikom
  • 2 gerezd fokhagyma, szétnyomva
  • 2 újhagyma, felkarikázva
  • 1 ½ evőkanál citromlé
  • 1 dl olívaolaj
  • 15 dkg görög joghurt
  • 4 evőkaná (házi)l majonéz, ízlés szerint

  1. Az öntethez tegyük egy késes aprítóba a zöldfűszereket a fokhagymával, újhagymával, citromlével, sóval és dolgozzuk teljesen simára.
  2. Folyamatos keverés közben lassan csorgassuk hozzá az olajat, hogy emulzió keletkezzen. 
  3. Majd a fetával, görög joghurttal és ha használunk, akkor a majonézzel is dolgozzuk simára. 
  4. Tálalásig hűtőben tároljuk.
  5. A spárgát megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk és összeforgatjuk az olívaolajjal. 
  6. Hőálló tálba tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt roppanósra sütjük. 
  7. Főtt tojással és az öntettel tálaljuk.

Ajánlott termékek



Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent