• Ebéd
  • 19.3.2024

Spenótos kalácsfelfújt - Húsvéti kenyérpuding sonkával, borsóval és zöldségekkel #TefalTavasziReceptek

5 (1x)
kalacsfelfujt3.JPG
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
15 perc
Főzési idő
Főzési idő
30 perc

Összetevők

  • 50 dkg kalács
  • 40 dkg leveles spenót
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 közepes hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 7-8 dkg reszelt sajt (lehet többféle)
  • 8 közepes tojás
  • 2 dl tejszín
  • 5 dl tej
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 1,5 teáskanál só
  • ½ teáskanál frissen őrölt bors
  • ½ teáskanál frissen reszelt szerecsendió

A vajat felolvasztjuk egy serpenyőben (az Ingeniot egyből be is tudjuk majd tenni a sütőbe, olyan méretet válasszunk, amibe elfér majd az egész étel).

Rádobjuk a finomra aprított hagymát és fokhagymát és üvegesre pároljuk.

Hozzáadjuk a spenótot, 2-3 percig pároljuk, amíg összeesik, majd egy szűrőbe tesszük és alaposan kinyomkodjuk.

A kalácsot falatnyi darabokra vágjuk.

Egy keverőtálban összekeverjük a tejet, tejszínt és a kissé felvert tojásokat.

Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval, mustárral ízesítjük.

Az Ingenioba tesszük a kalács 1/3 részét, Rákanalazzuk a spenót harmadát és megszórjuk a reszelt sajt egyharmad részével.

Ezt a rétegezést kétszer megismételjük.

A tojásos keveréket a végén ráöntjük és legalább egy órára, vagy egész éjszakra a hűtőbe tesszük, hogy a kalács magába szívja a folyadékot.

180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent