A vajat felolvasztjuk egy serpenyőben (az Ingeniot egyből be is tudjuk majd tenni a sütőbe, olyan méretet válasszunk, amibe elfér majd az egész étel).
Rádobjuk a finomra aprított hagymát és fokhagymát és üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a spenótot, 2-3 percig pároljuk, amíg összeesik, majd egy szűrőbe tesszük és alaposan kinyomkodjuk.
A kalácsot falatnyi darabokra vágjuk.
Egy keverőtálban összekeverjük a tejet, tejszínt és a kissé felvert tojásokat.
Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval, mustárral ízesítjük.
Az Ingenioba tesszük a kalács 1/3 részét, Rákanalazzuk a spenót harmadát és megszórjuk a reszelt sajt egyharmad részével.
Ezt a rétegezést kétszer megismételjük.
A tojásos keveréket a végén ráöntjük és legalább egy órára, vagy egész éjszakra a hűtőbe tesszük, hogy a kalács magába szívja a folyadékot.
180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
Ajánlott termékek