1. LÉPÉS: Egy nagy edényben keverjen össze 2 evőkanál olívaolajat, egy citrom levét, a zúzott fokhagymát és az oregánót. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezze. Adja a felkockázott húst a páchoz, és forgassa össze, hogy jól bevonja. Fedje le, és hagyja pácolódni a hűtőben legalább 2 órán át, ideális esetben egy éjszakán át.
2. LÉPÉS: A souvlaki sütése előtt a fanyársakat kb. 30 percre áztassa be vízbe, hogy ne égjenek meg sütés közben. A bepácolt húsdarabokat fűzze fel a beáztatott fanyársakra.
3. LÉPÉS: Tegye a csirke nyársakat a sütőlapos Easy Fry készülékbe. Kezdje el a sütést. A sütési idő a húsdarabok vastagságától és a főzési preferenciától függően változhat.
4. LÉPÉS: Tálalja a souvlakit meleg pitában, tzatzikkal, paradicsommal és lilahagymával körítve. A kenyér belsejébe ízlés szerint rakhat néhány chipset is. Görög salátával, tzatzikivel és chipsekkel is tálalhatja így még teljesebb ételt kaphat.
Ajánlott termékek