• Ebéd
  • 9.5.2023

Savanyú lencse - Ondrej Slanina séf receptje a Tefal Cook4Me+ számára.

čočka na kyselo.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
15 perc
Főzési idő
Főzési idő
20 perc

Összetevők

  • 2 adag
  • 200 g lencse, legalább 2 órán át vízben áztatva
  • 40 g sárgarépa
  • 40 g petrezselyem
  • 40 g zeller
  • ½ hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 babérlevél
  • ½ szál kakukkfű
  • ½ kis burgonya
  • 30 g zsiradék
  • őrölt bors
  • 2-3 evőkanál bor vagy almaecet ízlés szerint
  • 40 g sült hagyma

Kapcsoljuk az edényt kézi üzemmódban a browning funkcióra, hozzáadjuk a zsiradékot, és hagyjuk felforrósodni, majd felforrósítjuk a vajat.

Közben az összes zöldséget apróra kockázzuk, és a zsiradékban megpároljuk, hozzáadjuk a fűszereket, a kakukkfüvet és a lecsöpögtetett lencsét.

Felöntjük vízzel és lefedjük.

Kapcsoljuk be a nyomás alatti főzést 20 percre.

Ezután hozzáadjuk a sót, az ecetet és a reszelt burgonyát.

Lefedjük, és még öt percig főzzük nyomás alatt.

Sült hagymával tálaljuk.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent