1. LÉPÉS: Kezdje a szirup előkészítésével, hogy legyen ideje kihűlni. Egy lábasban keverje össze a vizet és a cukrot, majd adja hozzá a citromhéjat, a fahéjat és a mézet. Forralja fel, majd csökkentse a hőfokot, és főzze körülbelül 10 percig. Vegye le a tűzről, és hagyja kihűlni.
2. LÉPÉS: Egy habverővel felszerelt konyhai robotgépben vagy elektromos keverővel kb. 5 percig verje fel a tojásokat és a cukrot. A keveréknek fehérré és habossá kell válnia, és légies, könnyű állagúnak kell lennie.
3. LÉPÉS: Miközben tovább keveri, fokozatosan adja hozzá az olvasztott vajat (nem túl forrón) és a folyékony vaníliát.
4. LÉPÉS: Szitálja egy tálba a finom búzadarát, a lisztet és a sütőport. Alaposan keverje össze. Egy spatula segítségével óvatosan adja hozzá őket a tojás-cukor keverékhez. Sima tésztát kell kapnia.
5. LÉPÉS: A 18 cm-es sütőformát vajazzon ki, és öntse bele a tésztát.
6. LÉPÉS: Tegye a sütőformát a tányérral felszerelt Easy Fry készülékbe. Kezdje el a sütést.
7. LÉPÉS: Ellenőrizze egy kés hegyével. Száraznak kell lennie. A kihűlt szirupot egyenletesen öntse a meleg süteményre, ügyelve arra, hogy jól beszívja. Hagyja, hogy a torta magába szívja a szirupot, és hagyja teljesen kihűlni.
8. LÉPÉS: Tálalás előtt díszítse aprított pisztáciával.
Ajánlott termékek