• Ebéd
  • 5.1.2024

Raguleves tőkehallal és paszternákkal

Zeleninový hrnec s treskou a pastinákem.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
20 perc
Főzési idő
Főzési idő
6 perc

Összetevők

  • 600 g sótalanított tőkehal
  • 600 g paszternák, meghámozva, hosszában felszeletelve, majd kockára vágva
  • 50 g vaj
  • 100 g vékony szeletekre vágott hámozott mogyoróhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma, meghámozva és felaprítva
  • 2 evőkanál liszt
  • 300 ml víz (vagy zöldségalaplé)
  • 2 babérlevél
  • 4 evőkanál petrezselyem, megmosva és apróra vágva (nem kötelező)
  • Bors

Készítse elő a hozzávalókat.

Olvassza fel a vaj felét. Süsse a tőkehalat 2 percig, majd vegye ki az edényből. Adja hozzá a maradék vajat, a mogyoróhagymát és a fokhagymát. Keverje meg.

Pirítsa 3 percig. Adja hozzá a paszternákot, majd a lisztet. Jól keverje össze. Adja hozzá a vizet, a babérlevelet és a borsot. Jól keverje össze. A tetejére tegye a tőkehalat.

Főzze nyomás alatt: 6 perc

Ossza szét szép kis fazekakba. Szórja meg apróra vágott petrezselyemmel.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent