Milyen sorrendben kellene összekeverni a hozzávalókat?
Először törjük fel a tojásokat egy tálban, adjuk hozzá a tejet, és alaposan verjük fel ezeket.
Fokozatosan keverjük bele a lisztet, végül adjunk hozzá egy csipet sót.
Hogyan kell kinéznie a végleges palacsintatésztának?
Simának és csomómentesnek kell lennie.
Ha azonban csomók jelennek meg a palacsintatésztában, próbáljuk meg botmixerrel simára turmixolni.
Az is fontos, hogy a palacsintatészta ne legyen se túl híg, se túl sűrű.
Az állagának egy nagyon híg pudinghoz kell hasonlítania.
Az íz fokozása érdekében 1 csomag vaníliás cukrot is adhatunk hozzá, ha a palacsintát utólag édesíteni szeretnénk.
Ha banános palacsintára vágyunk, adjunk pürésítve a klasszikus palacsinta recepthez 1 közepes méretű banánt.
Ha azt szeretnénk, hogy a kapott palacsinta rugalmasabb legyen, a klasszikus palacsintatésztához egy kevés olvasztott vajat is adhatunk.
Például a következő arányban: 100 g finomliszt, 300 ml teljes tej, 1 evőkanál olvasztott vaj, 2 tojás és egy csipet só.