• Snack
  • 3.7.2024

Panírozott feta kenyér - Tefal Easy Fry & Steam forrólevegős sütő FW201

pp Feta chléb smažený v pánvi.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
15 perc
Főzési idő
Főzési idő
12 perc

Összetevők

  • 150 g meleg víz
  • 1 tasak szárított sütőélesztő (kb. 4 g)
  • 0,5 teáskanál porcukor
  • 0,5 teáskanál só
  • 250 g búzaliszt
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 150 g görög feta sajt, morzsolva
  • 1 teáskanál szárított oregánó

1. LÉPÉS: Egy kis edényben keverje össze a meleg vizet, a cukrot és az élesztőt. Ügyeljen arra, hogy a víz ne legyen túl meleg, különben az élesztő nem fog működni.

2. LÉPÉS: Keverje össze a lisztet és a sót egy tálban. Adja hozzá az élesztős keveréket és az olívaolajat. Dagassza a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz, körülbelül 5-10 percig.

3. LÉPÉS: Takarja le a tésztát egy tiszta konyharuhával, és meleg helyen hagyja kelni 1 órán át, vagy amíg a duplájára kel.

4. LÉPÉS: Ossza a megkelt tésztát hat egyenlő adagra.

5. LÉPÉS: Enyhén lisztezzen ki egy rugalmas tortaformát. Egy sodrófa segítségével enyhén nyújtsa ki a tésztát kis kerek kenyérré. Minden kört szórjon meg morzsolt fetával és oregánóval. Minden kenyeret szorosan zárjon le, és a sodrófával ismét nyújtsa ki.

6. LÉPÉS: Tegye a kenyereket az Easy Fry tányérra úgy, hogy mindegyik között hagyjon egy kis helyet, hogy sütés közben ne tapadjanak össze. Kenje meg a kenyereket olajjal. Kezdje el a sütést.

7. LÉPÉS: A készüléktől függően előfordulhat, hogy a kenyereket külön adagokban kell sütni, ha nincs elég hely. 12 perc elteltével ellenőrizze, hogy a kenyerek átsültek-e. Aranybarnára kell sülniük.

8. LÉPÉS: Vegye ki a kenyeret, és rácson hagyja kihűlni mielőtt tálálná.

A receptet a My Tefal alkalmazásban találod

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent