• Reggeli
  • 9.5.2023

Nem sütött sütőtökös sajttorta #TefalOsziReceptek

Dýňový cheesecake.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
10 perc
Főzési idő
Főzési idő
5 perc

Összetevők

  • 250 g zsíros túró
  • 300 g krémsajt vagy pasztörizált sajt
  • 200 g megtisztított Hokkaidó sütőtök
  • 20 g vaníliás cukor
  • 80 g porcukor
  • 200 g összetört Lotus karamellás keksz (botmixerrel is összezúzhatjuk)
  • 200 g vaj
  • 1 citrom héja
  • 6 zselatinlap
  • 1 dcl fehérbor a sütőtök főzéséhez (nyomás alatti főzés)
  • Hideg víz a zselatinlap áztatásához

A karamellás kekszet jól kikeverjük a vajjal, és a kész tésztát a formába nyomkodjuk.

Hagyjuk a hűtőben kihűlni.

A megtisztított sütőtököt vágjuk fel darabokra, és tegyük az edénybe.

Öntsük rá a bort, és kapcsoljuk be a nyomás alatti főzésen 5 percre.

Hagyjuk a zselatint a hideg vízben megduzzadni.

A kész sütőtököt turmixoljuk össze a megduzzadt zselatinnal, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.

A krémsajtot, a túrót, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és citromlevet habverővel jól keverjük össze. Keverjük a turmixolt sütőtököt a kész keverékhez.

Keverjük jól össze, és öntsük a formába.

Fedjük le néhányszor, és hagyjuk megdermedni a hűtőben.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent