1. LÉPÉS: A pác elkészítéséhez öntsük az összes hozzávalót egy lábasba. Kis lángon, kevergetve főzzük, amíg nagyon sűrű szirupot kapunk. Tegyük félre.
2. LÉPÉS: Készítse elő a sültet. Kenjük meg a húst az olajjal, majd egy éles késsel irdaljuk be a zsiradékot.
3. LÉPÉS: Főzzük meg az édesburgonyát egy lábasban sós vízben. Csöpögtessük le és öntsük egy keskeny edénybe. Adjuk hozzá a tejszínt, az olajat, a sót, a narancsot és a narancslevet. Botmixerrel addig turmixoljuk, amíg sima, szilárd pürét nem kapunk. Ezt a készítményt előre is elkészíthetjük.
4. LÉPÉS: Kapcsoljuk be az 1. tálat. Tegyük a sültet a tányérral felszerelt készülékbe. Kezdjük el a sütést. 30 perc elteltével kenjük meg 3 evőkanál páclével a zsírját, és ismételjük meg a műveletet 3 alkalommal 5 percenként.
5. LÉPÉS: Kapcsoljuk be az 2. tálat. Öntsük a pürét és a diót a tálba.
6. LÉPÉS: Nyomjuk meg a SYNC gombot a főzés egyidejű befejezéséhez. Nyomjuk meg a START gombot a főzési folyamat elindításához.
7. LÉPÉS: A főzőlevet leszűrjük. Szeleteljük fel a sültet, és tálaljuk a pürével.
TIPP: A mézes-mázas sertéssült egy klasszikus amerikai recept, amelyet gyakran készítenek ünnepi eseményekre, például hálaadásra, karácsonyra és természetesen húsvétra. Az extra savasságért néhány csepp balzsamecetet is locsolhatunk a páchoz.