• Ebéd
  • 15.4.2025

Mézes-mázas sertéssült, dió és édesburgonya püré - Tefal Easy Fry & Steam forrólevegős sütő FW201

Vepřová pečeně na medu.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
40 perc
Főzési idő
Főzési idő
55 perc

Összetevők

  • 60 g méz
  • 6 cl narancslé
  • 130 g barnacukor
  • 4 szegfűszeg
  • 1 sertéssült (700 g), zsírjával
  • 1 evőkanál növényi olaj
  • 600 g hámozott édesburgonya
  • 10 cl 30% zsírtartalmú tejszín
  • 2 cl olívaolaj
  • 3 g sóvirág
  • 0,5 narancs héja
  • 0,5 lime leve
  • 30 g pirított dió

1. LÉPÉS: A pác elkészítéséhez öntsük az összes hozzávalót egy lábasba. Kis lángon, kevergetve főzzük, amíg nagyon sűrű szirupot kapunk. Tegyük félre.

2. LÉPÉS: Készítse elő a sültet. Kenjük meg a húst az olajjal, majd egy éles késsel irdaljuk be a zsiradékot.

3. LÉPÉS: Főzzük meg az édesburgonyát egy lábasban sós vízben. Csöpögtessük le és öntsük egy keskeny edénybe. Adjuk hozzá a tejszínt, az olajat, a sót, a narancsot és a narancslevet. Botmixerrel addig turmixoljuk, amíg sima, szilárd pürét nem kapunk. Ezt a készítményt előre is elkészíthetjük.

4. LÉPÉS: Kapcsoljuk be az 1. tálat. Tegyük a sültet a tányérral felszerelt készülékbe. Kezdjük el a sütést. 30 perc elteltével kenjük meg 3 evőkanál páclével a zsírját, és ismételjük meg a műveletet 3 alkalommal 5 percenként.

5. LÉPÉS: Kapcsoljuk be az 2. tálat. Öntsük a pürét és a diót a tálba.

6. LÉPÉS: Nyomjuk meg a SYNC gombot a főzés egyidejű befejezéséhez. Nyomjuk meg a START gombot a főzési folyamat elindításához.

7. LÉPÉS: A főzőlevet leszűrjük. Szeleteljük fel a sültet, és tálaljuk a pürével.

TIPP: A mézes-mázas sertéssült egy klasszikus amerikai recept, amelyet gyakran készítenek ünnepi eseményekre, például hálaadásra, karácsonyra és természetesen húsvétra. Az extra savasságért néhány csepp balzsamecetet is locsolhatunk a páchoz.

A receptet a My Tefal alkalmazásban találod

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent