• Desszert
  • 27.11.2023

Mázas cékla gránátalmával - Havas Dóra karácsonyi receptje #TefalTeliReceptek

5 (1x)
Cekla_Tefal.JPG
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
20 perc
Főzési idő
Főzési idő
80 perc

Összetevők

  • 3 dkg pisztácia
  • 4 db cékla
  • 1 narancs leve
  • 1 gránátalma leve
  • 2 evőkanál gránátalma szirup
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál aranymazsola
  • 1 evőkanál kandírozott gyömbér
  • ¼ teáskanál bors
  • 1 gránátalma magjai
  • 1 narancs reszelt héja

A recept eljárása:

Görög joghurt a tálaláshoz

A céklákat megmossuk és héjastul 180 fokos sütőben puhára sütjük (60-80 perc).

A pisztáciát száraz serpenyőben lepirítjuk, majd durvára aprítjuk.

Egy nagy serpenyőbe öntjük a narancs és a gránátalma frissen facsart levét.

Felére forraljuk, majd hozzáadjuk a gránátalmaszirupot, a vajat, a mazsolát és a kandírozott gyömbért is.

Sűrű, ragacsos mázat kapunk.

Ebbe forgatjuk a sült céklát, amit a sütőből kivéve meghámozunk és felszeletelünk.

Sózzuk, borsozzuk, végül gránátalmával és a narancs reszelt héjával tálaljuk.

Görög joghurtot is adhatunk mellé.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent