• Ebéd
  • 9.3.2023

Marokkói csirke tagine - Cook4Me receptje

Marocký kuřecí tažín - recept pro Cook4me.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
15 perc
Főzési idő
Főzési idő
30 perc

Összetevők

  • 4 csirkecomb megtisztítva, és félbevágva
  • 1 hagyma, meghámozva és felszeletelve
  • 2 gerezd fokhagyma, meghámozva
  • 1 evőkanál ras el hanout
  • 250 ml csirke alaplé
  • 400 g főtt és lecsöpögtetett csicseriborsó
  • 1 kandírozott apróra vágott citromhéj
  • 1 csipet sáfrány
  • 70 g kalamata olajbogyó (vagy fekete olajbogyó)
  • Néhány szál apróra vágott koriander
  • 2 evőkanál olivaolaj
  • Só, bors

Készítse elő a hozzávalókat.

Vágja apróra a fokhagymát.

Öntsön olivaolajat a főzőedénybe.

Süsse meg a csirkedarabokat.

Tegye félre. Adja hozzá a hagymát, a fokhagymát és a ras el hanout-ot, és pirítsuk 3 percig.

Tegye vissza a csirkét, és öntse fel a hús alaplével. Adja hozzá a csicseriborsót, a citromot, a sáfrányt és az olajbogyót.

Nyomás alatti főzés: 25 perc

Díszítse korianderrel, és tálalja.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent