• Ebéd
  • 9.5.2023

Marhaszelet currypasztába tejszínes és rozmaringos sült burgonyával

steak v curry.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
15 perc
Főzési idő
Főzési idő
20 perc

Összetevők

  • 300 g marha steak
  • 4 evőkanál olaj
  • 4 evőkanál víz
  • 300 g sárgarépa
  • 400 g burgonya
  • Újhagymacsíra
  • 6 db fokhagyma gerezd
  • Rozmaring ágacska
  • 250 ml tejszín
  • Szerecsendióvirág
  • 100 g vaj

Keverjük össze a vizet az olajjal, a sóval és egy evőkanál currypasztával, majd habverővel keverjük össze a pácot, tegyük bele a marhaszeletet a páclébe, és hagyjuk pácolódni.

Közben szeleteljük fel a sárgarépát burgonyaszeletekre, és tegyük a Cook4me Connectbe. Adjuk hozzá az apróra vágott zöldhagymát és az apróra vágott fokhagymát.

Adjuk hozzá a rozmaringot, egy csipetnyi szerecsendió virágot és a sót.

Öntsük hozzá a tejszínt, keverjük össze, majd tegyük rá a vajat, zárjuk le és kapcsoljuk be a nyomás alatti főzést 5 percre.

Ha kész, tegyük az Extra Crisp fedelet a fazékra, és a programon 15 percig forrólevegőn süssük a burgonyát.

A steaket csak akkor tegyük a grillre, amikor a burgonyát az Extra Crsip Liddel sütni tesszük.

Helyezzük a marha szeleteket az Optigrillbe a Steak közepesen átsütve programon.

Felszeleteljük a steaket, és a sült burgonyával, petrezselyemmel díszítve tálaljuk.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent