• Snack
  • 5.2.2024

Mac and Cheese cheddar sajt golyók

macncheese.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
20 perc
Főzési idő
Főzési idő
15 perc

Összetevők

  • 150 g főtt makaróni (60 g nyersen)
  • 15 g vaj
  • 15 g liszt
  • 8 cl tej
  • 100 g reszelt cheddar sajt
  • 6 kocka cheddar (egyenként kb. 40 g)
  • 0,5 teáskanál fekete bors
  • 2 csipet só
  • 1 egész tojás
  • 50 g liszt
  • 50 g pankó zsemlemorzsa
  • 0,5 kanál curry fűszer

A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint főzze meg, majd tegye félre egy tálban.

Olvassza fel a vajat egy fazékban, és adja hozzá a lisztet. Habverővel keverje össze a keveréket, és kis lángon vagy alacsony hőfokon 2 percig melegítse. Vegye le az edényt a tűzhelyről, és keverje bele a tejet. Tegye vissza a tűzhelyre, és 1 percig sűrítse a besamelt. Adja hozzá a reszelt cheddar-t és a borsot, majd alacsony hőfokon keverje össze egy spatulával. Miután a sajt megolvadt, adja hozzá a tésztát, és óvatosan keverje össze, amíg a hozzávalók össze nem keverednek anélkül, hogy a tészta összetörne.

Egy darab cheddar sajtot 6 x 1,5 cm-es kockákra vágunk. A tésztakeveréket 6 adagra osztjuk, majd mindegyikhez egy kocka cheddar sajtot adunk, és golyókat formázunk belőle. Az ujjainkat egy kis vízbe is márthatjuk, hogy megakadályozza a ragadást. Félretesszük.

Készítsük el a morzsás réteghez a keveréket. Törjük fel a tojásokat egy kis tálba. Egy tányéron keverjük a curryport a liszthez, és szórjuk bele a zsemlemorzsát. Forgassuk a golyókat lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába.

Tegyük a golyókat az Easy Fry olajsütőbe egy szabványos sütőlapon. Indítsuk el a SÜTÉS FORRÓ LEVEGŐVEL programot 200°C-on 12 percig.

Melegen tálaljuk.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent