• Desszert
  • 5.2.2024

Lyoni fánk (Bugnes)

bugnes.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
20 perc
Főzési idő
Főzési idő
4 perc

Összetevők

  • 3 cl tej
  • 50 g finomszemcséjű kristálycukor
  • 1 tasak szárított sütőipari élesztő (4,6 g)
  • 3 kanál narancsvirágvíz
  • 300 g sütemény liszt
  • 2 egész tojás
  • 1 csipet só
  • 40 g megpuhult vaj
  • 10 g növényi olaj
  • Porcukor

A tejet melegítse mikrohullámú sütőben 38 °C és 40 °C közötti hőmérsékletre. Vigyázzon, hogy a tej ne legyen túl forró, mert elpusztítja az élesztőt, és így az nem fog felfutni. Tegye az élesztőt egy kis tálba langyos tejjel és narancsvirág vízzel, hogy újra hidratálódjon. Keverjük össze habverővel. Hagyjuk 3 percig pihenni. Az élesztőnek fel kell oldódnia.

Tegye a lisztet, a tej/cukor/élesztő keveréket, a tojást és a vaníliát a dagasztóhoroggal felszerelt keverőgép táljába. Dagassza 3 percig közepes sebességgel. Adja hozzá a sót, majd dagassza tovább 2 percig, adja hozzá a vajat és az olajat, és dagassza további 6 percig. Amikor a vajat a tésztába keveri, állítsa le a keverőt. A tésztának ragadósnak kell lennie. A tésztát tekerje frissentartó fóliába, és 1 órára tegye a hűtőszekrénybe.

Sodrófa segítségével 3 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, majd pizzavágóval vagy késsel 10 cm x 3 cm-es csíkokat vágunk belőle. A csík közepén készítsünk mélyedést, és a tészta egyik oldalát nyomjuk át a lyukon. Helyezzük a lyoni fánkokat egy enyhén lisztezett sütőlapra. Takarjuk le egy tiszta ruhával, és kelesszük 1 órán át.

Melegítse elő az Easy Fry sütőt 200 °C-ra, 4 percre.

Tegyen néhány fánkot az Easy Fry olajsütőbe. Kapcsolja be a DESSZERT programot, és állítsa 200 °C-ra, 4 percre. Ellenőrizze és süsse ki az összes fánkot, ha szükséges, növelje a sütési időt néhány perccel.

Hagyja kihűlni egy tányéron, és szórja meg porcukorral.

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent