• Snack
  • 24.1.2022

Lepénykenyér sült zöldségekkel - Tefal Optigrill receptek– Havas Dóra

Lepénykenyér sült zöldségekkel-1.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
15 perc
Főzési idő
Főzési idő
20 perc

Összetevők

A lepényhez

  • 3,5 dl víz (1+2,5 dl)
  • 1 tasak porélesztő (7 g)
  • 2 teáskanál cukor vagy méz
  • 25 dkg sima liszt
  • 25 dkg kenyérliszt
  • 1 teáskanál só
  • 2 evőkanál olívaolaj

A zöldségekhez

  • 1 teáskanál római kömény
  • 1 teáskanál szárított kakukkfű
  • ½ teáskanál füstölt paprika
  • ½ teáskanál curry fűszerkeverék
  • ½ teáskanál só
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 kisebb édesburgonya
  • 1 kápia paprika

A tálaláshoz:

  • 2 marék bébispenót
  • 4 evőkanál humusz vagy görög joghurt

1 dl vizet összekeverünk a cukorral és az élesztővel és 10 percig állni hagyjuk, hogy felfusson az élesztő. 

Ezután összekeverjük a többi hozzávalóval és robotgéppel vagy kézzel ruganyos tésztát dagasztunk belőle. 

Letakarjuk és 1 óra alatt duplájára kelesztjük.

8 részre osztjuk, kis gombócokat formázunk a tésztából, majd ½ cm vastagságúra nyújtjuk és serpenyőben vagy a grillsütő snack tálcájában hólyagosra sütjük, egyszer megfordítjuk.

A fűszereket összekeverjük. 

Az édesburgonyát vékonyra szeleteljük, beleforgatjuk a fűszerkeverékbe és vékonyan meglocsoljuk olajjal. 

A grillre tesszük, mellé rakjuk a felszeletelt kápia paprikát és mindkettőt puhára sütjük.

A kisült lepényt megkenjük humusszal, ráteszünk egy marék spenótot, majd a sült zöldségeket, feltekerjük és elfogyasztjuk.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent