• Ebéd
  • 9.5.2023

Lassan sült kacsacomb mártással, vöröskáposztával és galuskával - a @davidvkuchyni receptje

kachní stehno.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
0 perc
Főzési idő
Főzési idő
0 perc

Összetevők

Kacsacombok

  • 2 kacsacomb
  • 400 ml húsalaplé
  • Bors

Káposzta a Cook4me+ többfunkciós edényben

  • 400 g vöröskáposzta
  • 2 teáskanál kömény
  • 2 teáskanál rántás
  • Ecet
  • Cukor
  • 150 ml víz
  • Növényi olaj

Karlovy Vary-gombóc

  • 200 g toast kenyér
  • 2 tojás
  • Olívaolaj
  • 70-100 g grízes liszt
  • 100 ml tej
  • Petrezselyem
  • Szerecsendió
  • Bors

Kacsacombok:

· A kacsacombokról levágjuk a felesleges zsírt, és előző nap besózzuk őket.

· A kacsacombokat a Cook4me+ készülékbe tesszük, ráöntjük a húsalaplét és megborsozzuk.

· Az Extra Crisp Lid fedelet 120°-ra állítjuk.

· Süssük lassan 2 órán át.

· Kivesszük a kacsacombokat a sütés után, és a Cook4me+ készüléket pirításra állítjuk.

· Forraljuk el az összes vizet, majd poroljuk be liszttel.

· Rövid ideig pirítsuk, majd öntsük fel vízzel, és alaposan keverjük össze.

· Hagyjuk forrni 15 percig.

· Sóval és borssal fűszerezzük és öntsük össze egy lábasba. Tálalás előtt melegítsük újra.

· Tegyük vissza a kacsacombokat, és az Extra Crisp (sütési program) segítségével süssük aranyszínűre a bőrét.

Káposzta

A Cook4me+ programot állítsuk pirításra, és hagyjuk átmelegedni.

Ezután adjunk hozzá egy kevés olajat, és pirítsuk meg benne az apróra vágott káposztát 2 percig.

Adjuk hozzá a köményt a káposztához, sózzuk és öntsük fel vízzel.

Kapcsoljuk be a nyomás alatti főzést, állítsuk 12 percre, majd zárjuk le az edény fedelét.

Ezután ismét nyissuk fel a fedelet, és a káposztát cukorral és ecettel ízesítjük, majd rántással sűrítjük (én a boltban kaphatót használtam, nem kell sokáig forralni).

Kapcsoljuk be újra a sütőprogramot, és hagyjuk rövid ideig főni.

A káposzta 20 perc alatt kész a TefalCook4me+ többfunkciós edényben.

Karlovy Vary-gombóc

Imádni fogja ezeket az egyszerű és gyors gombócokat. Az eredmény garantált.

Én a @tefalcz (@tefalsk) receptjét készítettem el a Cook4me+ többfunkciós edényben. Mégpedig egy egyszerű okból kifolyólag. Mindent el tudok benne készíteni, nem kell annyi edényt elmosogatnom, és gyorsabb is.

Megpiríthatja a toast kenyeret, majd a gombócokat tökéletesre gőzölheti.

Szóval időt, energiát és munkát spórolok, amivel csak nyertem.

Elkészítés menete:

Megpirítjuk a kenyeret, és kockákra vágjuk.

Beállítjuk a Cook4me+ készüléket a sütés programra, és hagyjuk felmelegedni.

Hozzáadunk egy kevés olívaolajat, és elkezdjük pirítani a kenyérkockákat.

Megkeverjük, és tovább pirítjuk még 5 percig.

Tegyük át a pirított kenyeret egy tálba, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Közben apróra vágjuk a petrezselymet, és felverjük a tojásokat a tejjel.

Hozzáadjuk a petrezselymet, a sót, a borsot és a szerecsendió virágot a kihűlt kenyérhez, majd ráöntjük a tejes-tojásos keveréket.

Alaposan összekeverjük.

Végül fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, és összekeverjük. Addig adagoljuk, amíg majdnem ragadós keveréket kapunk.

A keveréket negyedekre osztjuk, és kerek gombócokat formázunk belőle.

A Cook4me+ készüléket a nyomás alatti főzés programra állítjuk, és kb. 2 dcl vizet öntünk belé.

A gombócokat egy gőzölő kosárba tesszük, majd a fazékba tesszük.

Lezárjuk az edényt, és főni hagyjuk.

Ha megfőtt, kivesszük a gombócokat a fazékból, és egy nyársalóval átszúrjuk.

Tálaljuk a gombócokat, a káposztát, a mártást és a kacsát.

Jó étvágyat!

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent