Kacsacombok:
· A kacsacombokról levágjuk a felesleges zsírt, és előző nap besózzuk őket.
· A kacsacombokat a Cook4me+ készülékbe tesszük, ráöntjük a húsalaplét és megborsozzuk.
· Az Extra Crisp Lid fedelet 120°-ra állítjuk.
· Süssük lassan 2 órán át.
· Kivesszük a kacsacombokat a sütés után, és a Cook4me+ készüléket pirításra állítjuk.
· Forraljuk el az összes vizet, majd poroljuk be liszttel.
· Rövid ideig pirítsuk, majd öntsük fel vízzel, és alaposan keverjük össze.
· Hagyjuk forrni 15 percig.
· Sóval és borssal fűszerezzük és öntsük össze egy lábasba. Tálalás előtt melegítsük újra.
· Tegyük vissza a kacsacombokat, és az Extra Crisp (sütési program) segítségével süssük aranyszínűre a bőrét.
Káposzta
A Cook4me+ programot állítsuk pirításra, és hagyjuk átmelegedni.
Ezután adjunk hozzá egy kevés olajat, és pirítsuk meg benne az apróra vágott káposztát 2 percig.
Adjuk hozzá a köményt a káposztához, sózzuk és öntsük fel vízzel.
Kapcsoljuk be a nyomás alatti főzést, állítsuk 12 percre, majd zárjuk le az edény fedelét.
Ezután ismét nyissuk fel a fedelet, és a káposztát cukorral és ecettel ízesítjük, majd rántással sűrítjük (én a boltban kaphatót használtam, nem kell sokáig forralni).
Kapcsoljuk be újra a sütőprogramot, és hagyjuk rövid ideig főni.
A káposzta 20 perc alatt kész a TefalCook4me+ többfunkciós edényben.
Karlovy Vary-gombóc
Imádni fogja ezeket az egyszerű és gyors gombócokat. Az eredmény garantált.
Én a @tefalcz (@tefalsk) receptjét készítettem el a Cook4me+ többfunkciós edényben. Mégpedig egy egyszerű okból kifolyólag. Mindent el tudok benne készíteni, nem kell annyi edényt elmosogatnom, és gyorsabb is.
Megpiríthatja a toast kenyeret, majd a gombócokat tökéletesre gőzölheti.
Szóval időt, energiát és munkát spórolok, amivel csak nyertem.
Elkészítés menete:
Megpirítjuk a kenyeret, és kockákra vágjuk.
Beállítjuk a Cook4me+ készüléket a sütés programra, és hagyjuk felmelegedni.
Hozzáadunk egy kevés olívaolajat, és elkezdjük pirítani a kenyérkockákat.
Megkeverjük, és tovább pirítjuk még 5 percig.
Tegyük át a pirított kenyeret egy tálba, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Közben apróra vágjuk a petrezselymet, és felverjük a tojásokat a tejjel.
Hozzáadjuk a petrezselymet, a sót, a borsot és a szerecsendió virágot a kihűlt kenyérhez, majd ráöntjük a tejes-tojásos keveréket.
Alaposan összekeverjük.
Végül fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, és összekeverjük. Addig adagoljuk, amíg majdnem ragadós keveréket kapunk.
A keveréket negyedekre osztjuk, és kerek gombócokat formázunk belőle.
A Cook4me+ készüléket a nyomás alatti főzés programra állítjuk, és kb. 2 dcl vizet öntünk belé.
A gombócokat egy gőzölő kosárba tesszük, majd a fazékba tesszük.
Lezárjuk az edényt, és főni hagyjuk.
Ha megfőtt, kivesszük a gombócokat a fazékból, és egy nyársalóval átszúrjuk.
Tálaljuk a gombócokat, a káposztát, a mártást és a kacsát.
Jó étvágyat!
Ajánlott termékek