• Vacsora
  • 17.2.2023

Koreai vegetariánus hamburger - Valentin napi recept a Tefal serpenyőhöz

Korejské vegetariánské hamburgery - valentýnský recept na Tefal pánev.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
10 perc
Főzési idő
Főzési idő
15 perc

Összetevők

  • 1 csapott evőkanál gochujang paszta
  • 4 evőkanál majonéz
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál méz
  • 4 vegán szafaládé
  • 4 burger zsömle
  • 1 kanál porcukor
  • 1 csipet só
  • 4 evőkanál olíva olaj
  • Bors
  • 150 g leveles spenót
  • 50 g sült hagyma

Összekeverjük a gochujang pasztát és a majonézt egy tálban, és félretesszük.

Egy kis tálban összekeverjük a szójaszószt a mézzel.

A serpenyőt közepes lángon felmelegítjük, és megvárjuk, amíg a Thermo-Spot teljesen piros lesz, mielőtt hozzáadnánk a hozzávalókat.

1 evőkanál olajat a serpenyőbe töltünk, és a vegán húsgombócokat mindkét oldalukon 4 percig megpirítjuk, eközben óvatosan kilapítjuk őket egy spatulával. Miután megsült, a szójaszósz és a méz keverékét a húsgombócokra öntjük, és jól bekenjük a keverékkel.

Megpirítjuk a gombát kenyérpirítóban vagy a sütőben a grill alatt.

Egy kis tálban összekeverjük a cukrot, a sót, a borsot és a maradék olívaolajat. Hozzáadjuk a spenótot, és jól összekeverjük.

A zsemlék alsó felét megkenjük egy kis fűszeres majonézzel. A spenótot szétosztjuk a zsemléken, és mindegyik tetejére egy-egy zöldséges húsgombócot helyezünk. Megszórjuk a sült hagymával, és befedjük a zsemle másik felével.

Jegyzet:

Chipsz vagy édesburgonya körettel tálaljuk.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent