Egy kis tálban keverje össze a vizet és a cukrot.
Adja hozzá az élesztőt, és jól keverje össze. Pihentesse 10 percig, amíg az élesztő felhabosodik.
Tegye a sót és a lisztet egy tálba, majd adja hozzá az élesztő, a víz és a cukor keverékét. Az élesztő nem érintkezhet a sóval. Keverje össze szilikon spatulával, amíg a tészta egyenletes állagú nem lesz.
Egy másik tálat permetezzen be olívaolaj spray-vel (vagy ecsettel enyhén olajozza ki), és tegye bele a tésztát. Takarja le egy konyharuhával, és hagyja kelni szobahőmérsékleten vagy 40 °C-os sütőben legalább 1 órán át, vagy amíg a duplájára nem dagad.
Melegítse elő az Easy Fry sütőt 190 °C-ra.
Egy téglalap alakú (15 x 22 cm) tepsit enyhén lisztezzen ki, és tegye bele a tésztát. Terítse ki úgy, hogy a teljes felületet befedje. A tésztának nagyon ragadósnak kell lennie.
Enyhén belisztezett ujjal készítsen egyenletesen elosztott, mély lyukakat a tésztába.
Minden lyukba öntsön olívaolajat.
Megszórhatja rozmaringgal és kakukkfűvel vagy bármilyen tetszés szerinti fűszernövénnyel.
Ezután helyezze a formát az Easy Fry sütőbe egy hagyományos sütőalátéttel, és süsse 190°C-on 11 percig.
Ezután 5 percig süsse 200 °C-on.
Majd vegye ki a focacciát a formából. Ha az alja nem elég aranyszínű, tegye vissza a focacciát a sütőbe, és süsse további 5 percig 200 °C-on. Szeletekre vagy négyzetekre vágva tálalja.