• Reggeli
  • 7.6.2023

Könnyű focaccia

english scones.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
15 perc
Főzési idő
Főzési idő
20 perc

Összetevők

  • 18 cl víz
  • 1 csipet cukor
  • 6 g szárított sütőélesztő
  • 250 g fehér finomliszt
  • 8 g só
  • Olíva olaj

Egy kis tálban keverje össze a vizet és a cukrot.

Adja hozzá az élesztőt, és jól keverje össze. Pihentesse 10 percig, amíg az élesztő felhabosodik.

Tegye a sót és a lisztet egy tálba, majd adja hozzá az élesztő, a víz és a cukor keverékét. Az élesztő nem érintkezhet a sóval. Keverje össze szilikon spatulával, amíg a tészta egyenletes állagú nem lesz.

Egy másik tálat permetezzen be olívaolaj spray-vel (vagy ecsettel enyhén olajozza ki), és tegye bele a tésztát. Takarja le egy konyharuhával, és hagyja kelni szobahőmérsékleten vagy 40 °C-os sütőben legalább 1 órán át, vagy amíg a duplájára nem dagad.

Melegítse elő az Easy Fry sütőt 190 °C-ra.

Egy téglalap alakú (15 x 22 cm) tepsit enyhén lisztezzen ki, és tegye bele a tésztát. Terítse ki úgy, hogy a teljes felületet befedje. A tésztának nagyon ragadósnak kell lennie.

Enyhén belisztezett ujjal készítsen egyenletesen elosztott, mély lyukakat a tésztába.

Minden lyukba öntsön olívaolajat.

Megszórhatja rozmaringgal és kakukkfűvel vagy bármilyen tetszés szerinti fűszernövénnyel.

Ezután helyezze a formát az Easy Fry sütőbe egy hagyományos sütőalátéttel, és süsse 190°C-on 11 percig.

Ezután 5 percig süsse 200 °C-on.

Majd vegye ki a focacciát a formából. Ha az alja nem elég aranyszínű, tegye vissza a focacciát a sütőbe, és süsse további 5 percig 200 °C-on. Szeletekre vagy négyzetekre vágva tálalja.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent