Ez a recept megkívánja, hogy a húskeveréket egy éjszakán át pihentesse. A húst és a szalonnát vágja 5 cm-es darabokra. Hámozza meg és vágja finomra a fokhagymagerezdeket. Törje össze a borókabogyókat és aprítsa fel a rozmaringleveleket. Egy nagy tálban keverje össze az összes hozzávalót a ginnel és a borssal. Ezután a keveréket fóliával fedje le, és hagyja egy éjszakán át a hűtőben pácolódni.
Másnap vegye ki a pácolt húst, és darálja le finom húsdarálóval. Ha nincs húsdaráló, a húst egy nagyon éles késsel is felapríthatja. A tölteléket enyhén sózza, majd egy spatulával keverje össze, hogy egyenletes állagú legyen. Formázzon a töltelékből kb. 50 g-os golyókat, és tegye a hűtőbe.
Egy kis tálban keverje össze a szójaszószt, a mézet, az almaecetet és a kukoricalisztet. Ha az áfonya nagy, vágja félbe, és adja hozzá a keverékhez.
Tegye a húsgolyókat az Easy Fry olajsütőbe egy szabványos sütőlemezre, és indítsa el a NUGGETS programot 200 °C-on 15 percig.
Öntse a szójaszószt és az áfonya keveréket egy közepes méretű serpenyőbe. Adja hozzá a sült húsgombócokat, és közepes lángon forralja fel. Keverje át a húsgombócokat a mártásban, hogy bevonja őket, és szép fényes legyen a megjelenésük.
Azonnal tálalja, fogyassza élvezettel.
Ajánlott termékek