Kacsamell és sárgarépa mézzel és rozmaringgal - Tefal Easy Fry Oven & Grill recept
Adagok száma
6
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
15 perc
Főzési idő
46 perc
Összetevők
2 nagy kacsamell
1 kg sárgarépa
4 ek folyékony méz
2 ek szőlőmag olaj
2 szál rozmaring
Só, bors
1 | Rácsmintában irdalja be a kacsamell bőrét. Vágja a kacsamelleket 3 egyforma darabra. Dörzsölje be a méz és a rozmaringág (finomra aprított) leveleinek felével, illetve a sóval. Tegye egy tányérra, és tegye be a hűtőszekrénybe.
2 | Hámozza meg a sárgarépákat. Vágja hosszában négyfelé, majd 5 cm hosszú darabokra. Tegye egy tálba, és keverje össze az olajjal, a maradék mézzel és rozmaringgal, sóval és borssal. Tegye át a fritőzkosárba, és helyezze azt az Easy Fry Oven & Grill készülék középső szintjére, a cseppgyűjtő tálcát pedig alulra. Zárja az ajtót. Süsse 25 percig CHIPS üzemmódban (200 °C). Sütés közben egyszer fordítsa meg.
3 | Amikor az időzítő jelez, forgassa meg újra a sárgarépákat, és helyezze be a grilltálcát a készülék felső szintjére. Zárja az ajtót, és melegítse elő 21 percig GRILL üzemmódban (200 °C). 13 perc elteltével helyezze a kacsamell darabokat bőrös oldalukkal felfelé a forró tálcára. Zárja az ajtót, és hagyja sülni. 4 perc után fordítsa meg a kacsamell darabokat, majd zárja az ajtót a sütés folytatásához.
4 | Tálalja a kacsamellet sült sárgarépával és pirított burgonyával.
TIPP: Növelje vagy csökkentse a GRILL sütési időt 2 perccel attól függően, hogy a kacsát véresen vagy jól átsütve szereti.
Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Az oldal használatával Ön elfogadja, hogy olyan cookie-kat használunk, amelyekkel mérni tudjuk az oldal látogatottságát, az Ön érdeklődési köréhez illeszkedő tartalmakat és hirdetéseket jeleníthetünk meg, továbbá megoszthatjuk a tartalmat a közösségi hálózatokon.