Egy 20 cm x 8 cm x 5 cm méretű tortaforma alját bélelje ki tapadásmentes sütőpapírral.
Egy kis tálban keverje össze a cukrot és az agar-agart.
Tegye a málnát, a citromlevet és a cukor-agar keveréket egy lábasba. Főzze kis lángon 1 percig, folyamatosan kevergetve. Hagyja kihűlni, majd öntse a formába. Hagyja 30 percig hűlni a hűtőszekrényben.
Öntse a cukrot és a pisztáciát az edénybe. Alacsony lángon keverje a keveréket egy spatulával, amíg szépen karamellizálódik. Gyorsan adja hozzá a vajat, és keverje össze. A pisztáciát tegye át a sütőpapírra. Hagyja kihűlni. Néhány pisztáciát tegyen félre a díszítéshez, a többit pedig késsel törje össze.
A habverővel felszerelt mixer táljában verje fel a tejszínt. Nyomja meg a Start gombot. A tejszínt tegye félre a hűtőszekrénybe. Ne mossa el a tálat.
Válassza szét a tojásfehérjét és a tojássárgáját.
Öntse a tojássárgáját és a cukrot egy tálba, és azonnal keverje össze. A keveréket vízfürdőben melegítse fel. Keverje össze egy spatulával, amíg a keverék habos nem lesz. Adja hozzá a fehér csokoládét, és hagyja felolvadni. Öntse a keveréket egy turmixgép táljába. Nyomja meg a Start gombot.
Adjon egy kevés tejszínt a tojássárgája és a fehér csokoládé keverékéhez, és keverje óvatosan össze egy habverős keverőgép táljában. A maradék tejszínnel és pisztáciával fejezze be. A málnát borítsa ki, szórja rá az összetört kekszre, és enyhén nyomkodja le.
Tegye a karácsonyi fatörzs tortát a mélyhűtőbe legalább 5 órára.
A tejszínt verje kemény habbá. Vegye ki a karácsonyi fatörzs tortát a formából. Egy kanál vagy zacskó segítségével díszítse a fatörzset krémmel, majd pisztáciával, málnával és karácsonyi díszekkel. Tegye a hűtőbe. Tálalás előtt szórja meg cukorral.
Ajánlott termékek