• Ebéd
  • 3.7.2023

Gyudon japán marhahúsos egytálétel

gyudon.png
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
15 perc
Főzési idő
Főzési idő
8 perc

Összetevők

  • 200 g megmosott japán rizs
  • 400 ml víz
  • 480 g Rump steak felszeletelve
  • 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1 teáskanál reszelt friss gyömbér
  • 6 cl világos szójaszósz
  • 60 ml mirin
  • 2 evőkanál mogyoróolaj
  • 1 nagy hagyma, felszeletelve
  • 4 lágytojás
  • 2 apróra vágott újhagyma

Készítse elő a hozzávalókat.

Tegye a vizet és a rizst az edénybe.

Túlnyomásos főzés: 6 perc.

Tegye félre a rizst.

Egy tálban keverje össze a marhahúst, a fokhagymát, a gyömbért, a szójaszósz felét és a mirin felét.

Hevítse fel az olajat, és pirítsa meg a hagymát.

Adja hozzá a marhahúst, és pirítsa 2 percig.

Adja hozzá a maradék szójaszószt és a mirint.

Tálalja rizzsel, tojással és újhagymával.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent