• Reggeli
  • 7.6.2023

Gyors sajtos-fokhagymás kenyér

cheesy garlic bread.jpg
Počet osob
Adagok száma
6
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
10 perc
Főzési idő
Főzési idő
5 perc

Összetevők

  • 40 g vaj
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • 1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
  • 1 evőkanál olasz fűszerkeverék
  • 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • Só, bors
  • 1 cipó kovászos kenyér (vagy más), legfeljebb 24 cm hosszúságban
  • 150 g reszelt mozzarella

Olvassza meg a vajat gőzben vagy egy kis tálban, a mikrohullámú sütőben.

Adja hozzá az olívaolajat, a fokhagymát, a petrezselymet, az olasz fűszernövényeket, a sót és a borsot. Keverje össze.

Fektesse a kenyeret a munkafelületre. Egy fogazott kenyérvágó késsel átlósan vágja a kenyeret kb. 2 cm vastag szeletekre, anélkül, hogy teljesen átvágná őket.

A könnyebbség kedvéért helyezzen két pálcikát a kenyér két oldalára, hogy a kés megálljon a pálcikákon, de nem vágja át teljesen a kenyeret.

A kenyér végeit ne vágja le.

Ejtsen ugyanilyen átlós vágásokat az ellenkező irányben is, hogy kis gyémántformák jöjjenek létre.

Kenje meg a kenyér belsejét a vaj, az olívaolaj és a fűszernövények keverékével, ezen kívül minden bevágást is kenjen meg kissé.

Ezután tegyünk sajtot minden egyes bevágásba.

Tegyük a kenyeret az Easy Fry sütőbe.

Süssük 180 °C-on 5 percig.

Ellenőrizzük, hogy a sajt teljesen megolvadt-e, ellenkező esetben süssük tovább 1-2 percig.

Tálaljuk frissen előételként!

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent