• Snack
  • 4.3.2024

Grillezett sertéshús fűszeres mártással

Grilované vepřové maso s pikantní omáčkou.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
40 perc
Főzési idő
Főzési idő
12 perc

Összetevők

  • 1 zellerszár
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 szem fehér bors
  • 2 kanál pálmacukor
  • 2 kanál halszósz
  • 2 kanál osztrigaszósz
  • 1 350 g sertés szűzpecsenye (3 cm vastag)
  • 1 teáskanál vörös chilipaszta
  • 1 kanál tamarind paszta
  • 3 evőkanál kókuszvíz
  • 0,5 lime (leve)
  • 5 ág koriander
  • 2 bébi uborka

Egy kis turmixgépben turmixolja össze a zellerszárat, a fokhagymát, a fehérborsot, a pálmacukor felét, a halszósz felét és az osztrigaszószt.

Tegye a sertéshúst egy tálba, és ízesítse a páccal. Fedje le fóliával, és legalább 8 órára tegye a hűtőbe.

Egy kis tálban készítse el a csípős szószt. Keverje össze a pálmacukrot, a maradék halszószt, a vörös chilipasztát, a tamarindpasztát, a kókuszvizet és a citromlevet. A korianderleveleket és a szárat vágja apróra, és adja hozzá a mártáshoz. A szósz legyen fűszeres, sós és enyhén savanyú. Öntse a mártást egy kis tálalóedénybe. Tegye félre.

Helyezze a lapot a készülékbe, és a GRILL programot állítsa 200 °C-ra, hogy 10 perc alatt előmelegedjen.

Közben vegye ki a sertéshúst a pácléből, és törölje kissé szárazra.

Az előmelegítés befejezése után helyezze a sertésszeletet az Easy Fry sütőbe, és indítsuk el a GRILL programot 200 °C-on 12 percre.

Hámozza meg az uborkát, és vágja vékony szeletekre. Tegye félre.

Vegye le a húst a lapról, és hagyja pihenni a tányéron 10 percig. Vágja vékony csíkokra. Rendezze el az uborkaszeleteket szépen a tálaló tányérokon. Tegye rá a feldarabolt húst, és adjon hozzá egy kis csípős szószt. A maradék mártást tálalja egy külön kis tálban. Jó étvágyat!

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent