• Ebéd
  • 15.5.2021

Grillezett rib-eye steak chimichurri mártással - Tefal Easy Fry Oven & Grill recept

4 (1x)
Digital-EY101850_Recipe_Grill.png
Počet osob
Adagok száma
2
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
15 perc
Főzési idő
Főzési idő
17 perc

Összetevők

  • 400 g rib-eye steak, 2 cm vastag
  • 1 ek borecet
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 csokor lapos levelű petrezselyem
  • Csipet cayenne bors
  • Csipet oregánó
  • 3 ek növényi olaj
  • Só, bors


1 | Mixelje össze vagy aprítsa finomra a petrezselymet a (meghámozott és levágott csírájú) fokhagymagerezddel.
Adja hozzá az ecetet, a cayenne borsot, az oregánót, sót, borsot és az olajat, majd keverje össze.
Tegye a chimichurri szószt egy keverőtálba.

2 | Törölje szárazra a steaket konyhai papírtörlővel.
Fűszerezze mindkét oldalát sóval és borssal, és tegyen rá egy kis olajat.

3 | Helyezze a grilltálcát az Easy Fry Oven & Grill készülék felső szintjére, a cseppgyűjtő tálcát pedig alulra, és állítsa 17 percre GRILL üzemmódra (200 °C).

4 | 13 perc előmelegítés után helyezze a steaket a forró tálcára, és zárja az ajtót a sütés megkezdéséhez.
2 perc után fordítsa meg a steaket, és süsse még 2 percig.

5 | Tálalja a steaket a chimichurri szósszal.
image.png

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent