• Ebéd
  • 9.5.2023

Grillezett garnélarák kókusztejben, korianderrel, vajas pirítóson és grillezett ananásszal

grilované krevety.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
10 perc
Főzési idő
Főzési idő
11 perc

Összetevők

  • 400 g garnélarák
  • 2 db újhagyma
  • 6 db fokhagyma gerezd
  • 150 ml kókusztejszín/tej
  • 3 evőkanál barna cukor
  • 1 evőkanál vörös (sárga vagy zöld) curry paszta
  • Olívaolaj
  • 2-3 evőkanál halszósz
  • Korianderágak
  • ¼ ananász
  • 4 szelet pirított kenyér - pane per Tramezzini (héj nélkül)
  • 1 evőkanál curry paszta

A fokhagymagerezdeket késsel összezúzzuk, felszeleteljük és az újhagymát karikákra vágjuk.

Állítsuk a Cook4me Connectet kézi üzemmódra - pirítás. Öntsük bele az olajat, adjuk hozzá a fokhagymát és az újhagymát, és pirítsuk sűrűn kevergetve.

Adjuk hozzá a garnélarákot keverjük bele a currypasztát, és kevergetve süssük meg, majd öntsük fel a kókusztejjel.

Ezután adjuk hozzá a halszószt, és pároljuk 10 percig.

Készítsük elő az Optigrill Elite készüléket, és állítsuk be a panini programot, majd tegyük bele a pirított kenyeret kb. 30 másodpercre.

Közben tisztítsuk meg az ananászt, és vágjuk karikákra.

Kenjük be az ananászt barna cukorral tegyük a grillbe, és grillezzük körülbelül 3 percig, hogy még jobban megbarnuljon.

Vágjuk darabokra (a közepét vágjuk ki), és adjuk a garnélarákhoz.

Helyezzük a szeletelt grillezett pirított kenyeret egy tányérra, tegyük hozzá a garnélarákot, és szórjuk meg apróra vágott korianderrel.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent