• Ebéd
  • 9.5.2023

Gombás sertéshús burgonya- és cukkinitöltelékkel #TefalOsziReceptek

Vepřové maso na houbách.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
15 perc
Főzési idő
Főzési idő
40 perc

Összetevők

Hús és a szósz:

  • 2 hagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 60 g sertészsír
  • 20 g félig durva liszt
  • 800 g sertéscomb
  • 1 teáskanál zúzott kömény
  • Bors
  • Kakukkfűágak
  • 300 ml fehérbor
  • 300 g fagyasztott gomba vízzel együtt

Töltelék:

  • 300 g cukkini
  • 400 g burgonya
  • 80 g grízes liszt
  • 2 tojás (külön a sárgája és a fehérje)
  • 10 gerezd fokhagyma
  • ½ teáskanál kömény
  • Egy csipet majoránna
  • Bors
  • 60 g sertészsír
  • 400 g burgonya
  • 80 g grízes liszt
  • 2 tojás (külön a sárgája és a fehérje)
  • 10 gerezd fokhagyma
  • ½ teáskanál kömény
  • Egy csipet majoránna
  • Bors
  • 60 g sertészsír

A hagymát és fokhagymát felaprítjuk.

Felmelegítjük a zsírt, és az edénybe tesszük a hagymát és a fokhagymát.

Aranybarnára pirítjuk.

Eközben a húst kockákra vágjuk, és összekeverjük a sóval, köménnyel, borssal és liszttel.

A húst az alaplébe tesszük, és megpirítjuk.

Hozzáadjuk a gombát és a sós páclét, a kakukkfüvet, és felöntjük borral vagy vízzel.

Lefedjük, és nyomás alatt főzzük 20 percig.

Ezután megsózzuk, és eltávolítjuk a kakukkfüvet.

A cukkinit, a burgonyát és a fokhagymát finom reszelőn lereszeljük.

Összekeverjük a köménnyel, majoránnával, borssal, sóval, tojássárgájával és liszttel.

A tojásfehérjét habbá verjük, és a keverékhez keverjük.

Tegyük a zsiradék felét a lábasba, és rétegezzük bele a keveréket.

Fedjük be a szalonna másik felének darabkáival, és fedjük le az Extra Crisp Lid fedővel.

Kapcsoljuk be az edényt grillezésre, és állítsa az Extra Crisp Lid-et a négyes programra.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent