1. LÉPÉS: Egy serpenyőben hevítsünk fel egy kevés olívaolajat, és pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, amíg áttetszővé válik.
2. LÉPÉS: Adjuk hozzá a feldarabolt csirkét és a fűszereket (kömény, paprika, gyömbér, fahéj), és főzzük addig, amíg a csirke át nem sül. Ízesítsük sóval és borssal. Adjuk hozzá az apróra vágott friss koriandert, és hagyjuk kihűlni. Vegyünk egy fél téglalap alakú tésztalapot, tegyünk egy evőkanálnyi csirkés keveréket az egyik végére, és hajtsuk háromszög alakúra.
3. LÉPÉS: Helyezze a briouat-t a készülékbe, amelybe a tányért enyhén kiolajozott vagy sütőpapírral bélelt sütőlemezzel szereltjük fel. Indítsuk el a sütést folyamatot.
4. LÉPÉS: Ha szükséges, több részletben süssük, amíg a briouat-k aranybarnára és ropogósra sülnek.
TIPP: A briouat formázása: a téglatésztát 5-6 cm széles csíkokra vágjuk. Minden csík végére tegyünk egy kanál tölteléket. Hajtsuk össze háromszögre: hajtsuk az egyik sarkát a töltelékre, hogy háromszöget alkosson, majd folytassa a háromszög hajtogatását, amíg el nem érjük a csík végét. A végét zárjuk le egy kis olvasztott vajjal vagy olívaolajjal.