• Snack
  • 15.4.2025

Fűszeres csirke briouat - Tefal Easy Fry & Steam forrólevegős sütő FW201

Pikantní kuřecí briuaty.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
25 perc
Főzési idő
Főzési idő
10 perc

Összetevők

  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 hagyma, apróra vágva
  • 400 g felaprított csirkemell
  • 2 teáskanál őrölt kömény
  • 2 teáskanál paprika
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 0,5 teáskanál őrölt fahéj
  • 4 evőkanál apróra vágott friss koriander
  • 8 lap téglatészta, 2 felé vágva
  • Só és bors

1. LÉPÉS: Egy serpenyőben hevítsünk fel egy kevés olívaolajat, és pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, amíg áttetszővé válik.

2. LÉPÉS: Adjuk hozzá a feldarabolt csirkét és a fűszereket (kömény, paprika, gyömbér, fahéj), és főzzük addig, amíg a csirke át nem sül. Ízesítsük sóval és borssal. Adjuk hozzá az apróra vágott friss koriandert, és hagyjuk kihűlni. Vegyünk egy fél téglalap alakú tésztalapot, tegyünk egy evőkanálnyi csirkés keveréket az egyik végére, és hajtsuk háromszög alakúra.

3. LÉPÉS: Helyezze a briouat-t a készülékbe, amelybe a tányért enyhén kiolajozott vagy sütőpapírral bélelt sütőlemezzel szereltjük fel. Indítsuk el a sütést folyamatot.

4. LÉPÉS: Ha szükséges, több részletben süssük, amíg a briouat-k aranybarnára és ropogósra sülnek.

TIPP: A briouat formázása: a téglatésztát 5-6 cm széles csíkokra vágjuk. Minden csík végére tegyünk egy kanál tölteléket. Hajtsuk össze háromszögre: hajtsuk az egyik sarkát a töltelékre, hogy háromszöget alkosson, majd folytassa a háromszög hajtogatását, amíg el nem érjük a csík végét. A végét zárjuk le egy kis olvasztott vajjal vagy olívaolajjal.

A receptet a My Tefal alkalmazásban találod

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent