A tejet langyosra (kézmeleg) melegítjük, hozzáadjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Megvárjuk, amíg felfut.
A többi, szobahőmérsékletű hozzávalót robotgépbe tesszük, hozzáadjuk a felfutott élesztős tejet, és 15 perc alatt ruganyos tésztát dagasztunk.
Akkor jó, ha elválik a dagasztótál oldalától.
Letakarjuk és 30-35 percig kelni hagyjuk szobahőmérsékleten.
Ezután enyhén lisztezett deszkára borítjuk a tésztát, és 4 egyforma darabra osztjuk
A tésztadarabokat labdákká gömbölyítjük, majd letakarva további 10-15 percig pihentetjük.
Ezután a gombócokat egyforma hosszúságúra sodorjuk, és kerek kalácsot fonunk belőle.
A megformázott kalácsot azonnal lekenjük egy egész, felvert tojással és 30-40 perc alatt, huzatmentes helyen duplájára kelesztjük.
A sütőt ezalatt előmelegítjük 180 fokra.
A megkelt kalácsot újra lekenjük tojással, és az előmelegített sütőbe tesszük.
50 perc alatt pirosra sütjük.
Szeletelés előtt rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Ajánlott termékek