• Desszert
  • 7.5.2021

Égetett tészta - Masterchef Grande QB813 recept

Bez názvu.png
Počet osob
Adagok száma
20
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
20 perc
Főzési idő
Főzési idő
40 perc

Összetevők

20 nagy vagy 40 kis fánkhoz:

  • 30 cl víz
  • Kevés só
  • Kevés cukor
  • 120 g vaj
  • 240 g liszt
  • 6 tojás

image.png
  1. Egy nyeles lábasban, vagy magas falú serpenyőben melegítsük fel a vizet a vajjal, sóval és cukorral. 
  2. Forraljuk fel, majd egyszerre adjuk hozzá a teljes lisztmennyiséget.  
  3. Fakanállal addig keverjük, amíg a tészta az összes nedvességet magába nem szívja. 
  4. Helyezzük a tésztát a krémkeverő lapáttal felszerelt rozsdamentes acél tálba, majd 2-es fokozaton keverjük 10 percen át, hogy lehűljön.
  5. Ezután válasszuk a 3-as fokozatot, majd egyesével adjuk hozzá a tojásokat a fedél nyílásán keresztül. 
  6. Miután az összes tojást belekevertük, szedjük le egy spatulával a tál falára tapadt tésztát és keverjük egyneműre. 
  7. A tésztát töltsük egy habzsákba, majd nyomjunk belőle kis gömböket vagy hurkákat egy sütőpapírral borított sütőlapra 
  8. Sütőben süssük 180°C-on 40 percig, vagy amíg a képviselőfánkok aranybarnára nem sülnek. Sütés közben ne nyissuk ki a sütőajtót, mert a fánkok összeeshetnek. 
  9. Ezután nyitott sütőajtó mellett várjuk meg, amíg a fánkok kihűlnek. 
  10. Amikor teljesen kihűltek, vágjuk félbe a fánkokat, majd töltsük meg keményre vert tejszínhabbal vagy cukrászkrémmel.

Tipp: Égetett tésztából készül a népszerű francia eclair fánk (az alábbi képen), illetve a choux is, de sós változatban is készíthetjük. Ehhez helyettesítsük a cukrot egy csipet sóval, majd sütés előtt szórjuk meg a fánkok tetejét reszelt sajttal.

image.png

Ajánlott termékek




Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent