• Desszert
  • 7.5.2021

Égetett tészta - Masterchef Grande QB813 recept

Égetett tészta - Masterchef Grande QB813 recept
Počet osob
Adagok száma
20
Náročnost
Nehézségi fok
Könnyű
Příprava
Előkészítés
20 perc
Vaření
Főzési idő
40 perc

Összetevők

20 nagy vagy 40 kis fánkhoz:

  • 30 cl víz
  • Kevés só
  • Kevés cukor
  • 120 g vaj
  • 240 g liszt
  • 6 tojás

image.png
  1. Egy nyeles lábasban, vagy magas falú serpenyőben melegítsük fel a vizet a vajjal, sóval és cukorral. 
  2. Forraljuk fel, majd egyszerre adjuk hozzá a teljes lisztmennyiséget.  
  3. Fakanállal addig keverjük, amíg a tészta az összes nedvességet magába nem szívja. 
  4. Helyezzük a tésztát a krémkeverő lapáttal felszerelt rozsdamentes acél tálba, majd 2-es fokozaton keverjük 10 percen át, hogy lehűljön.
  5. Ezután válasszuk a 3-as fokozatot, majd egyesével adjuk hozzá a tojásokat a fedél nyílásán keresztül. 
  6. Miután az összes tojást belekevertük, szedjük le egy spatulával a tál falára tapadt tésztát és keverjük egyneműre. 
  7. A tésztát töltsük egy habzsákba, majd nyomjunk belőle kis gömböket vagy hurkákat egy sütőpapírral borított sütőlapra 
  8. Sütőben süssük 180°C-on 40 percig, vagy amíg a képviselőfánkok aranybarnára nem sülnek. Sütés közben ne nyissuk ki a sütőajtót, mert a fánkok összeeshetnek. 
  9. Ezután nyitott sütőajtó mellett várjuk meg, amíg a fánkok kihűlnek. 
  10. Amikor teljesen kihűltek, vágjuk félbe a fánkokat, majd töltsük meg keményre vert tejszínhabbal vagy cukrászkrémmel.

Tipp: Égetett tésztából készül a népszerű francia eclair fánk (az alábbi képen), illetve a choux is, de sós változatban is készíthetjük. Ehhez helyettesítsük a cukrot egy csipet sóval, majd sütés előtt szórjuk meg a fánkok tetejét reszelt sajttal.

image.png

Ajánlott termékek




Az oldal használatával Ön elfogadja, hogy olyan cookie-kat használunk, amelyekkel mérni tudjuk az oldal látogatottságát, az Ön érdeklődési köréhez illeszkedő tartalmakat és hirdetéseket jeleníthetünk meg, továbbá megoszthatjuk a tartalmat a közösségi hálózatokon.

További tudnivalók és a cookie-k paraméterezése.