• Reggeli
  • 7.6.2023

Dagasztás nélküli kenyér

No-knead bread.jpg
Počet osob
Adagok száma
6
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
10 perc
Főzési idő
Főzési idő
30 perc

Összetevők

  • 375 g sütemény liszt
  • 300 ml forró víz
  • 6 g szárított sütőélesztő
  • 7 g finom só

Egy tálban futassa fel az élesztőt egy kevés langyos vízben. Hagyja állni 5 percig, majd adja hozzá a maradék vizet.

Adja hozzá a lisztet, majd a sót. Keverjek össze durván egy spatulával.

Hagyja a tésztát legalább 1,5 órán át kelni, egy ruhával letakarva, szobahőmérsékleten vagy 40 °C-os sütőben. A tészta térfogatának meg kell duplázódnia.

Melegítse elő az Easy Fry sütőt 200 °C-ra.

Lisztezze be a 18 cm átmérőjű rugalmas formát.

Amikor a tészta megkelt, lisztezett ujjakkal enyhén vigye fel rá a lisztet.

Vegye ki a tésztát a tálból (nagyon ragadós lesz).

Durván formázzon belőle egy golyót, és helyezze a formába. Egy éles késsel vagy ollóval készítsen néhány bevágást a tetején.

Fedje le fóliával.

Helyezze a formát az Easy Fry edénybe, és 200 °C-on süsse 10 percig.

A 10 perc elteltével vegye le a fóliát, és süsse tovább 200 °C-on 20 percig.

Ellenőrizze, hogy a kenyér alaposan átsült-e, a kenyér alját megkopogtatva. Akkor van kész, ha üreges hangot ad.

Hagyja kihűlni egy rácson.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent