• Desszert
  • 18.12.2023

Csokoládés Pavlova torta - Konyhai robotgépek Tefal Coach Black QB900838

choco lamington pavlova.jpg
Počet osob
Adagok száma
8
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
20 perc
Főzési idő
Főzési idő
217 perc

Összetevők

  • 6 tojásfehérje
  • 250 g finomszemcséjű kristálycukor
  • 80 g porcukor
  • 5 g keserű kakaó
  • 200 g málnalekvár
  • 10 g keserű kakaó
  • 15 g kókuszreszelék
  • Ehető karácsonyi dekorációk
  • 200 g 30 %-os zsírtartalmú félsűrű tejszín
  • 250 g mascarpone
  • 50 g reszelt kókusz
  • 40 g finomszemcséjű kristálycukor

Öntse a tojásfehérjéket a habverős keverőgép táljába. Nyomja meg a Start gombot.

Fokozatosan adja hozzá a cukrot a tálhoz, majd adja hozzá a porcukrot is. Nyomja meg a Start gombot. A habcsókkeverék készen áll.

Melegítse elő a sütőt 100°C-ra.

A keveréket öntse egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Ezután a spatulával formázzon egy 4 cm magas kört. Szórja meg kakaóval. Süsse 3 óra 30 percig. Ha szükséges, süsse tovább.

Főzze a lekvárt egy lábasban 2 percig, majd keverje meg egy spatulával, és forralja fel. Tegye át a lekvárt egy tálba, és hűtse le a hűtőben.

Tegye a kókuszreszeléket és a cukrot a serpenyőbe, és alacsony lángon főzze. Folyamatosan kevergetve karamellizálja a kókuszos süteményeket. Vegye ki, és hagyja szobahőmérsékleten kihűlni.

Öntse a tejszínt és a mascarponét a keverőtálba. Nyomja meg a Start gombot. A tejszínes krémnek kissé keménynek kell lennie. Vegye ki a Flex habverőt.

Öntse a karamellizált kókuszt egy turmixgép táljába. Jól keverje össze.

A Pavlova torta felső rétegének közepét kenje meg lekvárral, majd a hóréteg kialakításához kenjen rá tejszínhabot. Kakaóval, kókuszreszelékkel és ehető karácsonyi díszekkel díszítse.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent