• Vacsora
  • 7.6.2021

Csirkerolád savanyított vajretekkel - Havas Dóra nagykövetünk tavaszi menüje

Csirkerolád savanyított vajretekkel - Havas Dóra nagykövetünk tavaszi menüje
Počet osob
Adagok száma
4
Náročnost
Nehézségi fok
Könnyű
Příprava
Előkészítés
15 perc
Vaření
Főzési idő
25 perc

Összetevők

  • ½ kg csirkemell filé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál só
  • ½ teáskanál bors
  • ½ teáskanál füstölt paprika
  • 1-2 evőkanál olíva olaj-

  • 1 csomó vajretek
  • 2 dl almaecet
  • 2 dl víz
  • 1 teáskanál koriander mag
  • 1 teáskanál édeskömény mag
  • ¼ teáskanál csilipehely
  • 3 evőkanál méz

Elkészítés:
  1. A csirkemellekből szeleteket vágunk. 
  2. A fokhagymát finomra aprítjuk, bedörzsöljük vele a csirkemell szeleteket és fűszerezzük sóval, borssal, füstölt paprikával. 
  3. A szeleteket egy-egy nagy reteklevélre fektetjük és a levéllel együtt feltekerjük, majd fogpiszkálóval rögzítjük. 
  4. Meglocsoljuk egy kevés olíva olajjal és 200 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, amíg a hús átsül.
  5. A retkeket meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, a szeleteket egy befőttes üvegbe tesszük. 
  6. Egy kisebb lábasba tesszük a vizet, ecetet, fűszereket és a mézet. 
  7. Felforraljuk, majd ráöntjük a retekszeletekre. 
  8. Lezárjuk és 1-2 órát vagy akár egy hetet állni hagyjuk, hűtőben tároljuk.
  9. A hústekercseket felszeleteljük, főtt bulgurral és savanyított retekkel tálaljuk.

Ajánlott termékek

Az oldal használatával Ön elfogadja, hogy olyan cookie-kat használunk, amelyekkel mérni tudjuk az oldal látogatottságát, az Ön érdeklődési köréhez illeszkedő tartalmakat és hirdetéseket jeleníthetünk meg, továbbá megoszthatjuk a tartalmat a közösségi hálózatokon.

További tudnivalók és a cookie-k paraméterezése.