1.
Legyen óvatos, ez a készítmény 12-24 órás előkészületet igényel.
2.
A tészta elkészítése előtt 1 órával vegye ki a vajat a hűtőből, és kockázza fel egy külön tálban. A mikrohullámú sütőbe is beteheti 5-10 másodpercre, hogy kissé megpuhuljon (anélkül, hogy megolvadna)
3.
Rögzítés: Tésztakampó
Tegye a tejet a gépbe, és hagyja, hogy az élesztő 5 percig feloldódjon.
A tej hőmérséklete - Az élesztő megfelelő erjedésének elősegítése érdekében:Használjon meleg tejet, ha hideg helyiségben tartózkodik. Használjon hideg tejet, ha meleg szobában tartózkodik.
4.
Rögzítés: Tésztakampó
Sebesség V1 10 mp
Sebesség V3 6 perc
Adja hozzá a tojásokat, a lisztet, a sót és a vaníliás cukrot, majd nyomja meg a „Start” gombot.
Ügyeljen a só mennyiségére - a túl sok só megakadályozza, hogy az élesztő kikeljen.
5.
Rögzítés: Tésztakampó
Sebesség V3 4 perc
Nyomja meg ismét a „Start” gombot, és egyenként adja hozzá a vajkockákat. Várja meg, amíg minden egyes vajdarab jól felolvad, mielőtt hozzáadná a következőt.
6.
Rögzítés: Tésztakampó
Nyissa ki a fejet, és egy spatula segítségével emelje le a tésztát a tál aljáról. Ezután csukja be a fejet, és nyomja meg a „Start” gombot.
Ellenőrizze az előkészületeket - A briós tésztájának egyenletesnek kell lennie
Ha a briós tésztája nem sima: folytassa a dagasztást a 4-es sebességgel, amíg a vaj teljesen be nem épül.
7.
Fedje le a tésztát, és szobahőmérsékleten hagyja kelni 2 órán át. A tésztát 5-6-szor megütögetve dolgozza át a tálban. Ezután takarja le egy tiszta ruhával, és hagyja egy éjszakán át a hűtőszekrényben.
Ellenőrizze az előkészületeket az ujjával - nem szabad az ujjához tapadnia
Ha a brióstészta nem kelt meg eléggé: a tészta túl hideg, tegye egy meleg szobába, vagy a sütőbe, 30°C-on, ügyelve arra, hogy a hőmérséklet ne lépje túl a 35°C-ot.
8.
Kenjen ki egy briósformát, és szórja meg liszttel. A tésztát enyhén dolgozza meg a kezében, hogy felmelegedjen.
9.
Ossza a tésztát 6 egyforma súlyú golyóra. Tegye a formába, és hagyja 2-3 órán át meleg helyen kelni. A keverék térfogatának meg kell duplázódnia.
10.
Melegítse elő a sütőt 180 fokra.A briósokat kenje meg a tojássárgájával, szórja meg kristálycukorral, és süsse 180 fokon 25 percig.
Ellenőrizze az előkészületeket – 30 perc elteltével a briós mérete így néz ki:
Ha a brióstészta nem kelt meg eléggé: a tészta túl hideg, tegye egy meleg szobába, vagy a sütőbe, 30°C-ra.
Ha a brióstészta túlságosan megkelt: a tészta túl meleg, tegye a hűtőbe 5 percre.
Ajánlott termékek