• Desszert
  • 5.2.2024

Brazil banános puffancs

brazilian banana.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
20 perc
Főzési idő
Főzési idő
9 perc

Összetevők

  • 1 közepes méretű banán (120 g)
  • 1 tojássárgája
  • 30 g barna cukor
  • 30 g kókuszpor
  • 120 g liszt
  • 1 evőkanál sütőpor
  • 1 nagy banán
  • 20 g liszt
  • 50 g pankó zsemlemorzsa
  • 3 csipet fahéj
  • 100 g finomszemcséjű kristálycukor
  • 20 g víz
  • 60 g 35%-os zsírtartalmú tejszín
  • 30 g vaj
  • 1 lime (leve és a héja is)
  • 5 g pirított szezámmag

Készítse el a tésztát. Tegye a meghámozott közepes banánt, a cukrot és a tojássárgáját egy tálba. Pürésítse és keverje alaposan össze habverővel. Adja hozzá a kókuszport, a lisztet és a sütőport, majd keverje össze egy spatulával.

Egy nagy banánt vágjon 7 x 2,5 cm-es darabokra. Szórja lisztbe, majd enyhén megnedvesített kézzel vegyen 40 g tésztát, és tekerje a banán köré, hogy golyót formáljon belőle. A golyókat közvetlenül a zsemlemorzsába forgassa. Sütés előtt szórja meg fahéjjal.

Tegye a golyókat az Easy Fry olajsütőbe. Indítsa el a SÜTÉS FORRÓ LEVEGŐVEL programot 200°C-on 9 percig.

Készítse el a karamellmártást. Egy serpenyőben alacsony hőfokon, fakanállal kevergetés mellett olvassza fel a cukrot, amíg kissé sötét karamell színt nem kap. Vegye le az edényt a tűzhelyről, adja hozzá a vizet, majd a tejszínt. Kis lángon forralja fel. Adja hozzá a vajat, a héjat és a szezámmagot. Keverje össze habverővel. Tegye félre egy kis tálba.

Mártogassa a puffancsot a karamellába, és tálalja. A maradék karamellt ráöntheti a puffancsokra.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent