• Ebéd
  • 9.3.2023

Báránypörkölt perzsa módra - Cook4Me receptje

5 (1x)
Dušené jehněčí na perský způsob - recept pro Cook4me.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
15 perc
Főzési idő
Főzési idő
35 perc

Összetevők

  • 600 g báránylapocka, kicsontozva és felkockázva
  • 1 hagyma, meghámozva és felszeletelve
  • 2 gerezd fokhagyma, meghámozva
  • 2 sárgarépa, meghámozva és karikákra vágva
  • 1 apróra vágott zellerszár
  • 1 teáskanál szárított kapor
  • 150 ml fehérbor
  • 80 ml frissen facsart narancslé
  • 1 csipet sáfrány
  • 1 csokor zöld tavaszi fűszernövény
  • 2 evőkanál olivaolaj
  • Só, bors

Készítse elő a hozzávalókat.

Vágja apróra a fokhagymát.

Öntsön olivaolajat az edénybe.

Pirítsa meg a húst minden oldalról. Adja hozzá a hagymát, a fokhagymát, a sárgarépát, a zellert és a kaprot. Süsse 10 percig.

Öntse fel borral és narancslével, és adja hozzá a sáfrányt. Sózza, borsozza.

Nyomás alatti főzés: 25 perc

Adja hozzá a sáfrányt. Ízlés szerint sózza, borsozza. Tálalja.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent