A hideg vajat vágja kis kockákra.
Szitálja a lisztet és az élesztőt egy tálba. Adja hozzá a cukrot. Keverje össze.
Apránként adja hozzá a hideg vajat, és dörzsölje a kezében a tésztát, addig, amí morzsalákos keveréket nem kap.
Öntse hozzá a tejet, és villával keverje össze, hogy lágy tésztát kapjon, amely nem túl száraz és nem túl ragacsos.
Adjon hozzá egy kevés lisztet vagy egy kevés tejet, hogy elérje a kívánt állagot.
A tésztát sütőpapíron 3 cm vastagságúra sodorja ki.
Egy 5 cm átmérőjű fogazott szaggatóval szúrja ki a muffinokat.
Helyezze a sütőpapírt egy szabványos Easy Fry alátétre, és óvatosan tegye rá a muffinokat anélkül, hogy eldeformálódnának.
Üssön egy egész tojást a tálba. Keverje fel, és adjon hozzá 1 evőkanál vizet. Keverje össze.
Kenje meg a muffinok tetejét a felvert tojással.
Kezdje a sütést 180 °C-on 10 percig, majd csökkentse a hőmérsékletet 150 °C-ra, és süsse tovább még 3 percig.
A muffinokat kihűlés után fogyassza.