• Reggeli
  • 7.6.2023

Angol muffin

english scones.jpg
Počet osob
Adagok száma
8
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
15 perc
Főzési idő
Főzési idő
13 perc

Összetevők

  • 500 g liszt
  • 11 g sütőpor
  • 70 g cukor
  • 150 g vaj
  • 300 ml tej
  • 1 egész tojás

A hideg vajat vágja kis kockákra.

Szitálja a lisztet és az élesztőt egy tálba. Adja hozzá a cukrot. Keverje össze.

Apránként adja hozzá a hideg vajat, és dörzsölje a kezében a tésztát, addig, amí morzsalákos keveréket nem kap.

Öntse hozzá a tejet, és villával keverje össze, hogy lágy tésztát kapjon, amely nem túl száraz és nem túl ragacsos.

Adjon hozzá egy kevés lisztet vagy egy kevés tejet, hogy elérje a kívánt állagot.

A tésztát sütőpapíron 3 cm vastagságúra sodorja ki.

Egy 5 cm átmérőjű fogazott szaggatóval szúrja ki a muffinokat.

Helyezze a sütőpapírt egy szabványos Easy Fry alátétre, és óvatosan tegye rá a muffinokat anélkül, hogy eldeformálódnának.

Üssön egy egész tojást a tálba. Keverje fel, és adjon hozzá 1 evőkanál vizet. Keverje össze.

Kenje meg a muffinok tetejét a felvert tojással.

Kezdje a sütést 180 °C-on 10 percig, majd csökkentse a hőmérsékletet 150 °C-ra, és süsse tovább még 3 percig.

A muffinokat kihűlés után fogyassza.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent