• Ebéd
  • 2.11.2023

Zöldséges steakek - A Tefal Coach Black QB900838 konyhai robotgép receptje

robot_steak.png
Počet osob
Adagok száma
6
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
45 perc
Főzési idő
Főzési idő
10 perc

1.

A vöröslencsét alaposan öblítse ki vízben. Mérje ki térfogatuk 3-szorosát vízben. Forralja fel egy lábasban, majd adja hozzá a lencsét. Márkától függően 10-15 percig főzze. Csepegtesse le, és hagyja kihűlni. Ügyeljen arra, hogy a lencsét ne főzze túl, mert bepürésedik. Ellenőrizze az állagot ízpróbával.

2.

Mossa meg, szedje le a leveleket és szárítsa meg a petrezselymet. Vágja le a leveleket, ha túl nagyok. Tegye a petrezselyemleveleket az aprítótálba. Nyomja le a „Start” gombot.

V8 sebesség 10 mp

3.

Vágja durvára a tofut, és tegye a darabokat a tálba. Ízesítse sóval és borssal.

4.

Csepegtesse le a fehér babot, és tegye a tálba.

5.

Adja a fűszereket, a malátaélesztőt, a misót és a megfőzött, lecsepegtetett és kihűlt lencsét az aprítótálba. Keverje össze a „Start” gomb megnyomásával. Szükség esetén kaparja le az oldalát, és a „Start” gomb lenyomásával indítsa újra az aprítótálat.

V4 sebesség 1 perc

6.

Öntse a keveréket egy tálba. Ragadós tésztát kell alkotnia. Fokozatosan adja hozzá a lisztet, amíg a tészta már nem tapad hozzá az ujjaihoz. A liszt mennyiségét a tészta állagától függően állítsa be.

7.

Ossza el a keveréket személyenként egy-egy steakre. Formázza meg a steakeket a kezeivel. Tegye félre a hűtőszekrényben 30 percre. A kezei belisztezése megkönnyíti a formázást.

8.

Hevítse fel az olívaolajat egy serpenyőben. Süsse a steakek egyik oldalát aranybarnára, majd fordítsa meg, és tegye ugyanezt a másik oldalukkal is. A sütési idő körülbelül 10 perc.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent