1.
A vöröslencsét alaposan öblítse ki vízben. Mérje ki térfogatuk 3-szorosát vízben. Forralja fel egy lábasban, majd adja hozzá a lencsét. Márkától függően 10-15 percig főzze. Csepegtesse le, és hagyja kihűlni. Ügyeljen arra, hogy a lencsét ne főzze túl, mert bepürésedik. Ellenőrizze az állagot ízpróbával.
2.
Mossa meg, szedje le a leveleket és szárítsa meg a petrezselymet. Vágja le a leveleket, ha túl nagyok. Tegye a petrezselyemleveleket az aprítótálba. Nyomja le a „Start” gombot.
V8 sebesség 10 mp
3.
Vágja durvára a tofut, és tegye a darabokat a tálba. Ízesítse sóval és borssal.
4.
Csepegtesse le a fehér babot, és tegye a tálba.
5.
Adja a fűszereket, a malátaélesztőt, a misót és a megfőzött, lecsepegtetett és kihűlt lencsét az aprítótálba. Keverje össze a „Start” gomb megnyomásával. Szükség esetén kaparja le az oldalát, és a „Start” gomb lenyomásával indítsa újra az aprítótálat.
V4 sebesség 1 perc
6.
Öntse a keveréket egy tálba. Ragadós tésztát kell alkotnia. Fokozatosan adja hozzá a lisztet, amíg a tészta már nem tapad hozzá az ujjaihoz. A liszt mennyiségét a tészta állagától függően állítsa be.
7.
Ossza el a keveréket személyenként egy-egy steakre. Formázza meg a steakeket a kezeivel. Tegye félre a hűtőszekrényben 30 percre. A kezei belisztezése megkönnyíti a formázást.
8.
Hevítse fel az olívaolajat egy serpenyőben. Süsse a steakek egyik oldalát aranybarnára, majd fordítsa meg, és tegye ugyanezt a másik oldalukkal is. A sütési idő körülbelül 10 perc.
Ajánlott termékek