1. LÉPÉS: A sült hagyma elkészítéséhez: melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. A hagymát meghámozzuk és 5 mm vastag karikákra szeleteljük. Válasszuk szét az egyes szeleteket, hogy különböző méretű köröket készítsünk. Az összetört darabokat és a nyesedéket apróra vágjuk, hogy a mártáshoz használhassuk.
2. LÉPÉS: Készítsünk két tányért a zsemlemorzsához: az első tányérban verjük fel a tojásokat, az olajat és a sót. Öntsük a panko zsemlemorzsát a második tányérba. Mártsuk a hagymát a felvert tojásba, majd hintsük meg a zsemlemorzsával. Tegyük egy tűzálló tálra, és süssük 15 percig.
3. LÉPÉS: A zöldbab főzése: forraljunk fel egy nagy lábasban sós vizet. Adjuk hozzá a zöldbabot, és főzzük körülbelül 12 percig. Meg kell főniük, de még kissé roppanósnak kell lenniük. Ha megfőtt, csepegtessük le őket.
4. LÉPÉS: Közben készítsük el a mártást: melegítsük fel az olajat és a vajat egy lábasban. Adjuk hozzá a gombát, a fokhagymát és a hagymát. Sózzuk, és közepes lángon 5 percig főzzük. Adjuk hozzá a lisztet, keverjük össze, majd öntsük hozzá a zöldséglevest. Vegyük feljebb a hőfokot egészen forrásig, és sűrítsük be a mártást.
5. LÉPÉS: Állítsuk be a fűszerezést, adjuk hozzá a szárított fűszernövényeket, és főzzük lefedve 5 percig. Ekkor a szósz elkészült. Adjuk hozzá a főtt zöldbabot, és keverjük össze. Szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal, és fejezzük be a sült hagymával.
6. LÉPÉS: Tegyük a lábost (fedő nélkül) 180 °C-os sütőbe 20 percre.
7. LÉPÉS: Azonnal fogyasszuk!
TIP: Ezt a receptet előre is elkészíthetjük, és tálalás előtt 20-30 perccel betehetjük a sütőbe, hogy készre süssük.
Ajánlott termékek