• Ebéd
  • 15.3.2022

Zöld saksuka

Zöld saksuka.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
10 perc
Főzési idő
Főzési idő
15 perc

Összetevők

  • 2 evőkanál olíva olaj
  • 2 szál póréhagyma
  • 1 zöld kaliforniai paprika
  • 1 teskanál só
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • ¼ teáskanál chili pehely
  • 25 dkg zöld spárga
  • 15 dkg zöldborsó
  • 5 dkg bébispenót
  • 4-6 tojás

A serpenyőben felhevítjük az olajat és rádobjuk a felkarikázott póréhagymát, a csíkokra vágott kalifoniai paprikát. 

Hozzáadjuk a sót, római köményt, chilit, elkeverjük és addig pirítjuk, amíg egy kicsit összeesik a hagyma és a paprika.

A spárga fejeit levágjuk, a száranak fás végeit kidobjuk, a szárakat feldaraboljuk és a serpenyőbe tesszük a zöldborsóval együtt.

Összekeverjük, végül hozzáadjuk a spenótot is. 

Közepesen erős lángon pirítjuk, majd kis fészkeket akakítunk ki és óvatosan beleütjük a tojásokat. 

Enyhén sózzuk, majd addig pirítjuk, amíg a tojások fehérje megszilárdul, de a sárgája még folyós marad. 

Azonnal tálaljuk.

Görög joghurtot és pitát kínálunk hozzá.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent