• Desszert
  • 10.5.2021

Vörös bársony torta - Masterchef Grande QB813 recept

Digital-RED_VELVET.png
Počet osob
Adagok száma
12
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Nehéz
Előkészítés
Előkészítés
10 perc
Főzési idő
Főzési idő
105 perc

Összetevők

A tésztához:

  • 300 g porcukor
  • 250 g liszt
  • 240 ml tej
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • vagy citromlé
  • 120 g vaj
  • 12 g cukrozatlan
  • kakaópor
  • 2 nagy tojás
  • 1 tasak
  • sütőpor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 teáskanál só
  • 2 teáskanál piros
  • ételfesték-zselé

A krémhez:

  • 460 g krémsajt
  • 180 ml tejszín
  • 120 g nagyon folyékony cukorszirup
  • 1 teáskanál vaníliakivonat

image.png
Készítsük el a tortát:

Kezdjük a sütő előmelegítésével 175°C-ra.
Tegyük a tészta összes hozzávalóját a rozsdamentes
acél tálba, amelybe keverőlapátot szereltünk.
Helyezzük a rá a fedelet, majd a legkisebb fokozaton
keverjük 30 másodpercen át; ezután keverjük 3 percig,
fokozatosan növelve a sebességet 2-ről 4-re.
Osszuk el a tésztát két, sütőpapírral bélelt piskótaformában, simítsuk
el a tetejét, majd süssük 25-30 percig.
Hagyjuk hűlni 10 percen át.
Illesszünk egy rácsot a tortaforma tetejére, és óvatosan fordítsuk ki a tésztát.
Várjuk meg, amíg teljesen kihűl, és borítsuk be fóliával.
Tartsuk hűtőben legalább egy órán, de lehetőleg egy éjszakán át.

Készítsük el a krémet:

A keverőlapáttal felszerelt rozsdamentes acél tálban fokozatosan növelve a sebességet
a 4-es fokozatig, keverjük a krémsajtot a cukorsziruppal
30 másodpercen át: a keverék legyen sima
és krémes, de ne folyós.
Adjuk hozzá a lehűtött tejszínt és a vaníliát majd 3-as fokozaton forgassuk 30 másodpercen,
illetve a legmagasabb fokozaton 2 percen át.

Összeállítás:

Vágjuk a hideg tortalapokat kétfelé, és kenjük meg a belsejüket a krémmel.
Helyezzük egymásra felváltva a tészta- és a krémrétegeket, majd kenjük meg a tetejét egy vékony réteg krémmel.
Tegyük a tortát 10 percre a hűtőbe, majd vonjuk be a megmaradt krémmel.

image.png

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent