Vörös bársony torta - Masterchef Grande QB813 recept
Adagok száma
12
Nehézségi fok
Nehéz
Előkészítés
10 perc
Főzési idő
105 perc
Összetevők
A tésztához:
300 g porcukor
250 g liszt
240 ml tej
1 evőkanál fehérborecet
vagy citromlé
120 g vaj
12 g cukrozatlan
kakaópor
2 nagy tojás
1 tasak
sütőpor
1 teáskanál vaníliakivonat
1 teáskanál só
2 teáskanál piros
ételfesték-zselé
A krémhez:
460 g krémsajt
180 ml tejszín
120 g nagyon folyékony cukorszirup
1 teáskanál vaníliakivonat
Készítsük el a tortát:
Kezdjük a sütő előmelegítésével 175°C-ra. Tegyük a tészta összes hozzávalóját a rozsdamentes acél tálba, amelybe keverőlapátot szereltünk. Helyezzük a rá a fedelet, majd a legkisebb fokozaton keverjük 30 másodpercen át; ezután keverjük 3 percig, fokozatosan növelve a sebességet 2-ről 4-re. Osszuk el a tésztát két, sütőpapírral bélelt piskótaformában, simítsuk el a tetejét, majd süssük 25-30 percig. Hagyjuk hűlni 10 percen át. Illesszünk egy rácsot a tortaforma tetejére, és óvatosan fordítsuk ki a tésztát. Várjuk meg, amíg teljesen kihűl, és borítsuk be fóliával. Tartsuk hűtőben legalább egy órán, de lehetőleg egy éjszakán át.
Készítsük el a krémet:
A keverőlapáttal felszerelt rozsdamentes acél tálban fokozatosan növelve a sebességet a 4-es fokozatig, keverjük a krémsajtot a cukorsziruppal 30 másodpercen át: a keverék legyen sima és krémes, de ne folyós. Adjuk hozzá a lehűtött tejszínt és a vaníliát majd 3-as fokozaton forgassuk 30 másodpercen, illetve a legmagasabb fokozaton 2 percen át.
Összeállítás:
Vágjuk a hideg tortalapokat kétfelé, és kenjük meg a belsejüket a krémmel. Helyezzük egymásra felváltva a tészta- és a krémrétegeket, majd kenjük meg a tetejét egy vékony réteg krémmel. Tegyük a tortát 10 percre a hűtőbe, majd vonjuk be a megmaradt krémmel.
Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Az oldal használatával Ön elfogadja, hogy olyan cookie-kat használunk, amelyekkel mérni tudjuk az oldal látogatottságát, az Ön érdeklődési köréhez illeszkedő tartalmakat és hirdetéseket jeleníthetünk meg, továbbá megoszthatjuk a tartalmat a közösségi hálózatokon.