1. LÉPÉS: Ehhez a recepthez két alapkészítményre lesz szüksége: piskóra tésztára (6 személyre) és a sodóra (250 ml). Mielőtt folytatná a receptet, ellenőrizze, elkészítette már ezeket? Ha nem, akkor térjen vissza az "Előfeltételek" blokkra, amelyet a fő recept képernyőn talál.
2. LÉPÉS: A zselatint puhítsa fel egy tál hideg vízben. Öntse a gyümölcsöt, a cukrot és a gyümölcslevet egy lábasba. Forralja fel, majd 30 másodpercig főzze kis lángon. Kézzel facsarja ki a zselatint, és keverje össze a piros bogyós gyümölcsökkel. Öntse egy tálba, és adja hozzá a sodóport (100 g). Keverje össze egy spatulával, és hagyja szobahőmérsékleten kihűlni.
3. LÉPÉS: Melegítse elő a sütőt 180°C-ra.
4. LÉPÉS: Töltsön meg egy 14 mm-es, sima hegyű kinyomóheggyel ellátott kinyomózacskót a piskóta tésztával.
5. LÉPÉS: Nyomjon ujjnyi vastagságú csíkokat egy 26 x 36 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe, a tepsi szélességében. Szórja meg cukorral.
6. LÉPÉS: Süsse 12 percig. Ezután azonnal vegye ki a kekszet a tepsiből, és hagyja szobahőmérsékleten kihűlni anélkül, hogy a sütőpapírt eltávolítaná.
7. LÉPÉS: Béleljen ki egy (26 cm átmérőjű és 6 cm magas) sütőformát sütőpapírral. Vegye ki a sütőpapírt a piskóta alól, majd vágjon 7 cm-es csíkokat hosszában a piskóta mindkét oldalán. Tegye a csíkokat a forma belsejére, majd használja a maradék piskótát az alaphoz.
8. LÉPÉS: Öntse a tejszínt a keverőtálba, és habverővel keverje el. Nyomja meg a „Start” gombot. Ellenőrizze a krémet: nem szabad túl keménynek lennie.
Rögzítés: Flex habverő
V5 sebesség 4 perc
V8 sebesség 1 perc 30 s
9. LÉPÉS: Egy spatula segítségével keverje össze a tejszínt a piros gyümölcsös keverékkel, hogy sima habot kapjon. Öntse a habot a tortaformába, és terítse szét, a tetejét simítsa el egy spatulával. Tegye a hűtőszekrénybe 2 órára.
10. LÉPÉS: Óvatosan vegye ki a Charlotte-ot a formából, és tegye egy tálra. Díszítse piros bogyós gyümölcsökkel és szórja meg porcukorral.
Ajánlott termékek