• Ebéd
  • 4.8.2023

Vegetáriánus pita kenyerek gombás shawarma-val

veg pitas.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
10 perc
Főzési idő
Főzési idő
20 perc

Összetevők

  • 120 g görög joghurt
  • 1 csipet kurkuma
  • 1 csipet őrölt chili
  • Só, bors
  • 400 g laskagomba
  • 100 g apróra vágott lilahagyma (kb. 1 hagyma)
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál őrölt koriander
  • 0,5 kanál őrölt paprika
  • 50 g reszelt vöröskáposzta
  • 1 teáskanál almaecet
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 csipet só
  • 2 nagy pitakenyér
  • 4 evőkanál friss koriander

Tépje le és vágja a gombát kb. 3-4 cm-es szabályos darabokra. Tegye egy tálba az apróra vágott hagymával, olívaolajjal, őrölt köménnyel, korianderrel és őrölt paprikával. Keverje össze, és hagyja pihenni 10 percig.

A káposztát pácolja ecetben és olívaolajban. Fűszerezze sóval. Keverje össze és tegye félre.

Mielőtt hozzáadná a hozzávalókat, melegítse fel a serpenyőt közepes lángon, amíg a Thermo-Signal teljesen pirosra vált.

Közepes lángon, rendszeresen kevergetve pirítsa meg a gombát. Süsse körülbelül 20 percig, amíg aranybarnára pirul. A sütési időt a gomba méretének megfelelően állítsa be. Fűszerezze sóval.

Készítse el a szószt a hozzávalók összekeverésével. Ízlés szerint fűszerezze.

Melegítse fel a pitakenyereket.

A félbe vágott pitakenyeret töltse meg vöröskáposztával, joghurtmártással és laskagomba shawarmával. Szórja meg korianderrel. Nyugodtan tálalhatja sült burgonyával is.

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent